Українська громада взяла участь у відкритті мистецького проєкту ArtArmor у Таллінні

Українська громада взяла участь у відкритті мистецького проєкту ArtArmor у Таллінні

Фото
Укрінформ
В Естонському історичному музеї Таллінна у рамках заходів, приурочених до роковин початку повномасштабного російського військового вторгнення в Україну, відкрилася виставка мистецького проєкту ArtArmor, яку, зокрема, відвідала українська громада.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольства України в Естонській Республіці.

За повідомленням, у відкритті виставки також взяли участь керівник проєкту ArtArmor, народний депутат України Олександр Ковальчук, міністр закордонних справ Естонської Республіки Урмас Рейнсалу, посол України в Естонії Мар’яна Беца, посол Естонії в Україні Каймо Кууск, голова групи з міжпарламентських зв’язків з Естонською Республікою Верховної Ради України, народний депутат України Арсеній Пушкаренко, представники дипломатичного корпусу.

Читайте також: У Таллінні відбувся благодійний концерт «Слава Україні»

Посол Мар’яна Беца під час виступу зазначила, що представлені на виставці 12 унікальних артоб’єктів (бронепластин) символізують силу та незламність українського народу. Ці бронепластини отримали друге життя у вигляді предметів мистецтва з метою привернення уваги до триваючої військової агресії росії проти України.

Зауважується, що проєкт вже презентували в Україні – у Києві та Львові, а у січні 2023 року він розпочав тур країнами ЄС. Таллінн – друга після Варшави столиця ЄС, куди завітала виставка.

Партнери проєкту: Національний музей історії України у Другій світовій війні, Естонський історичний музей, Міністерство закордонних справ України, Міністерство закордонних справ Естонської Республіки, Посольство України в Естонській Республіці.

Нагадаємо, Конгрес українців Естонії організував у бібліотеці естонського столичного району Віймсі виставку українських художників «Від болю до світла», приурочену до річниці початку повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-