СКУ привітав посилення військової допомоги Україні з боку союзних країн

СКУ привітав посилення військової допомоги Україні з боку союзних країн

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) привітав нещодавні рішення Франції, Німеччини та Сполучених Штатів Америки спрямувати в Україну бойові броньовані машини та закликав передати танки.  

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У СКУ нагадали, що на початку січня Президент Еммануель Макрон оголосив про рішення Франції надати Україні перші бойові танки західного зразка – французькі бойові машини піхоти AMX-10 RC, а Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц висловили свою рішучість продовжити надавати Україні усю необхідну допомогу настільки довго, наскільки це знадобиться. Від США Україна має отримати машини піхоти Bradley, а з Німеччини – машини піхоти Marder

«Ми аплодуємо цим крокам союзників України, які зміцнять наступальний потенціал Києва. За інформацією, яку я маю від українських високопосадовців, ці машини є дуже очікуваними. Утім, українці потребують важких танків, щоб суттєво посилити зусилля з визволення окупованих росією територій», – заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Водночас СКУ закликає США, Німеччину, Францію та інших союзників надати Україні сучасні бойові танки натівського стандарту, зокрема американські Abrams, французькі Leclerc та німецькі Leopard 2.

Читайте також: Світовий конгрес українців опублікував списки держав, які підтримали Україну 2022 року

«Не існує жодної раціональної причини чому Україну досі не забезпечили цими важкими сучасними танками. Україні необхідно надавати зброю не лише для захисту, а й для того, щоб нарешті звільнити усі її землі від російської окупації», – наголосив Ґрод. 

Він зауважив, що від самого початку повномасштабного вторгнення росії в Україну СКУ спільно з українськими громадами по всьому світі координує глобальну адвокаційну кампанію, спрямовану на посилення військової допомоги Україні. 

«Ми дякуємо усім українським громадам за їхню ефективну працю у 2022 році та закликаємо подвоїти зусилля у 2023 році», – додав президент СКУ. 

Нагадаємо, видання Sky News повідомило, що уряд Великої Британії вперше розглядає можливість постачання Україні танків. Ідеться про бойовий танк британської армії типу Challenger 2.

Фото: DoD US

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-