У Нідерландах українські волонтери збирають на різдвяний дрон для захисників України

У Нідерландах українські волонтери збирають на різдвяний дрон для захисників України

Укрінформ
У Нідерландах українські волонтери збирають нашим захисникам на сході України на різдвяний дрон – для цього вони будуть колядувати.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, запросити колядників може кожен охочий.

Така ініціатива належить трьом українцям Уляні Бунь, Соломії та Денису Скворцовим. Організатори кажуть, що українським бійцям на сході України потрібна своя Різдвяна зірка, яка б освічувала шлях розвідці.

Читайте також: Нідерланди прийняли вже близько 92 тисяч українських біженців

«Кожного року в дитинстві ми з моїми братами ходили колядувати на Різдво. Пам’ятаю,  як вдалось зібрати доволі солідну суму і здійснити одну з дитячих мрій. Сьогодні, бувши тут в Нідерландах, я розумію, що, на жаль, гроші не допоможуть здійснити мою мрію, але я можу її наблизити, зібравши гроші для наших захисників. До того ж це чудова нагода дати українцям, які зараз проживають тут відчути атмосферу дому, з яким в мене так тісно асоціюється Різдво», – сказала в коментарі Укрінформу Соломія Скворцова.

Збір відкрито на дрон DJI Mavic 3 Fly More Combo. Його ціна 2800 євро.

«Ми постійно тримаємо зв‘язок з нашими знайомими військовими, які зараз боронять Україну. Також двоє чоловіків з нашої родини у лавах ЗСУ та перебувають на фронті. І ми час від часу купуємо і відправляємо їм різне військове спорядження (бронежилети, шоломи, тепловізори, рації, старлінки і т.д.). У той самий час, коли виникла ідея колядок і збору коштів для ЗСУ, до нас звернувся один з наших знайомих з проханнями допомогти зібрати кошти і придбати дрон. Саме в ці дні їх підрозділ перебуває на Луганщині. Отже, ми вирішили, що це хороша нагода поєднати збір з колядок зі збором на дрон», – розповів Укрінформу Денис Скворцов.

Читайте також: Українці в Нідерландах направили в Україну 119 фур гуманітарної допомоги

За словами Уляни Бунь, люди дуже активно підтримують таку ініціативу.

«Багато людей запропонували допомогу, записалося вже близько 20 сімей. Моя подруга Наталя, навіть зробила різдвяну зірку з якою ми б могли ходити по домівках. Через технічні можливості для коляди обрали Роттердам та Гаагу. Також отримуємо донати просто від тих, хто не живе в Роттердамі чи Гаазі, але хоче підтримати збір. Ми кожному з них безмежно вдячні!», – поділилася вона.

Як повідомляв Укрінформ, Святий Миколай з подарунками завітав до діток в українські школи Нідерландів. Святкові заходи відбулися, зокрема, в українських школах: «Просвіта» в Бреді, «Вулик» в Ейндховені, «Дзвіночок» у Роттердамі, «Мальви» в Алмере, «Барвінок» в Утрехті та «Веселка» в Гаазі.

Фото: Організатори

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-