Українці в Нідерландах направили в Україну 119 фур гуманітарної допомоги

Українці в Нідерландах направили в Україну 119 фур гуманітарної допомоги

Фото
Укрінформ
Фундація «Українці в Нідерландах» від початку повномасштабного вторгнення росії направили в Україну 119 фур з гуманітарною допомогою.

Про це в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі сказала член правління Фундації «Українці в Нідерландах» Людмила Лісовська.

«Фундація «Українці в Нідерландах» від початку повномасштабного вторгнення зібрала 1 млн 400 тис. євро, придбала 42 автівки на фронт, 18 карет швидкої допомоги, закупили на 118 тис. євро сухпайків, дронів, тепловізорів. Загалом 119 вантажівок було направлено в Україну з гуманітарною допомогою, і понад 80 бусів виїхало тільки з мого волонтерського хабу», – каже вона.

За її словами, зокрема, йдеться про медикаменти, спальні мішки, генератори, а також бронежилети, каски, берці, рукавиці, наколінники й інше.

«Тоді все було дуже швидко викуплено в Нідерландах та інших країнах, щоб якнайшвидше доправити в Україну. Зараз також потрібні медикаменти, термобілизна, теплий одяг, взуття, генератори», – наголошує Лісовська.

Воно каже, що у день Збройних сил України, який відзначається щорічно 6 грудня та день волонтера 5 грудня найзаповітніше бажання – «почути від українських бійців та рідних гарні новини».

«Продовжуємо наполегливо працювати далі, наближати перемогу», – наголосила вона.

Як повідомляв Укрінформ, з січня 2014 року Людмила Лісовська активно допомагає українським бійцям на Донбасі. Вона є однією з тих, завдяки кому в Нідерландах відбувається активний збір коштів на ліки, медичне обладнання, одяг, військове устаткування. Допомогу надають пораненим у госпіталях, вимушеним переселенцям та школам.

Лісовська є засновницею парафії Української греко-католицької церкви (УГКЦ) у Райсвайку, навколо якої гуртує громаду, заснувала український хор в Гаазі. А ще займається організацією концертів, показів фільмів, презентацією книжок, які популяризують Україну. Відповідальна за об‘єднання українців в регіоні Гаага.

Фото: Ірина Драбок, Людмила Лісовська 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-