Українці в Нідерландах відправили допомогу бійцям ЗСУ

Українці в Нідерландах відправили допомогу бійцям ЗСУ

Фото
Укрінформ
Українці, які проживають в Нідерландах, активно збирають та передають допомогу українським бійцям, що воюють з російським агресором.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, станом на 1 березня 2022 року було відправлено 5 генераторів, 24 бронежилети четвертого рівня захисту, 7 шоломів, 9 аптечок натівського зразка.

“У нас волонтерська система налагоджена від 2014 року. За останні дні ми передали станом на 1 березня 2022 року 7 бусів допомоги. Це медикаменти, бронежилети, шоломи, аптечки натівського зразка. Також передали допомогу дітям, зокрема, дітям з обмеженими можливостями. А ще гроші, купили одного буса навіть”, - сказала в коментарі Укрінформу член правління Фундації “Українці в Нідерландах” Людмила Лісовська.

Українці в Нідерландах відправили допомогу бійцям ЗСУ/Фото: Ірина Драбок, Укрінформ

За її словами, фундація зібрала 1000 євро буквально за кілька днів після нападу Росії на Україну.

“Є списки з потребами. Наразі ми знаємо, що нагальною потребою є бронежилети, але, на жаль, їх дуже важко дістати в Нідерландах. Українці згуртувалися настільки, що викупили все. Чисто по Гаазі, то ми відправили допомоги вже приблизно на 50 тис. євро ”, - зазначила вона.

Вона також зазначила, що нідерландці дуже співчувають та підтримують Україну. Майже щодня приносять гроші, медикаменти чи речі першої необхідності.

“Кровоспинні засоби, бронежилети, шоломи, тепловізори, термобілизна, берці – це все на першому місці зараз”, - наголосила Лісовська.

Як повідомлялося, 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Сьому добу російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запровадили воєнний стан та оголосили загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-