СКУ вітає військову допомогу Україні від Марокко

СКУ вітає військову допомогу Україні від Марокко

Укрінформ
Світовий конгрес українців (СКУ) вітає зобов’язання окремих африканських держав надати озброєння Україні, зокрема Королівства Марокко.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

За офіційними повідомленнями, на початку грудня 2022 року Королівство Марокко зобов’язалося спрямувати до України деталі до танків Т-72. Таким чином Марокко стало першою країною африканського континенту, що офіційно надає військову допомогу Києву. Королівські Збройні Сили Марокко використовують танки типу T-72B/BK, які країна закупила у період 1999-2001 рр. У Білорусі. Крім того, Марокко також приєдналось до Контактної групи з питань оборони України, більш відомої загалу як «формат Рамштайн».

«Ми раді, що глобальна коаліція на підтримку України збільшується та стає міцнішою. Солідарність з народом України поміж цивілізованих країн є міцною завдяки хоробрості українських захисників. Цими днями я мав нагоду особисто переконатись у тому, наскільки вмотивованими, вправними та безстрашними є Збройні Сили України. Я мав радість зустрітися з цими хоробрими жінками та чоловіками на оборонних рубежах в Україні, коли ми доставляли їм критично необхідне спорядження, придбане благодійним коштом друзів України у рамках кампанії СКУ UniteWithUkraine / Єднаймося з Україною», – заявив Президент СКУ Павло Грод.

Читайте також: Президент СКУ отримав орден за підтримку України та волонтерську діяльність

Крім того, неназвана африканська держава нещодавно погодилась пожертвувати власні танки Т-72, які перебували на ремонті на оборонному підприємстві у Чехії, «як жесту підтримки України». Такий крок свідчить про значну зміну позиції деяких африканських держав відносно загарбницької війни росії проти України.

«Українці по всьому світі вдячні державам Африки, які долучились до глобальної коаліції на підтримку України. Розв’язавши колоніальну за своєю суттю війну супроти України, москва намагається продемонструвати, що сила має вирішальне значення. Багато держав Африки розуміють, що якщо сьогодні не спинити режим путіна, то вже завтра дії росії підштовхуватимуть одні африканські держави здійснювати вторгнення та вести війни проти своїх сусідів. Вони так само розуміють і те, що росія намагається влаштувати штучну продовольчу кризу, блокуючи доставки зерна з України, що матиме гострий ефект для Африки», – заявив Грод.

Водночас, посилаючись на слова старших офіційних осіб українського війська, з якими Грод зустрічався протягом свого перебування у Києві та у Львові, він зауважив, що Україна наразі потребує якомога більше військової допомоги. Таке прохання включає у себе танки, гаубиці 155-го калібру, протиракетні та протиповітряні системи, а також переносні протитанкові ракетні комплекси Javelin.

«Забезпечити швидку перемогу України та притягнути усіх російських військових злочинців до відповідальності є критичним для глобальної стабільності, безпеки, миру та добробуту», – додав президент СКУ.

Нагадаємо, Павло Грод, який очолює делегацію СКУ, що перебуває з візитом в Україні, обговорив із заступницею міністра оборони України Ганною Маляр подальшу співпрацю між СКУ та міністерством. Також він зустрівся з генерал-майором Ігорем Танцюрою – командувачем Сил територіальної оборони України Збройних сил України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-