У Нідерландах відкрився триптих мистецтва «Ластівки мої любі, розправ крила на мирній землі»

У Нідерландах відкрився триптих мистецтва «Ластівки мої любі, розправ крила на мирній землі»

Фото
Укрінформ
У нідерландському місті Гауда відкрився триптих мистецтва «Ластівки мої любі, розправ крила на мирній землі».

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на Фейсбук Посольства України в Нідерландах.

«Сьогодні в музеї Гауда відкрився триптих мистецтва «Ластівки мої любі, розправ крила на мирній землі». На відкритті були присутні посол Максим Кононенко, міський голова Гауда Пітер Верхове та посол Латвії Айга Ліепіна», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Нідерландах українці провели Марш вдячності за прихисток

Зазначається, що твір мистецтва створив голландсько-латвійський художник Dace Satre Sietina разом з групою українців, які знайшли тимчасовий притулок у Гауді. Творці надихнулися наївним стилем видатної української народної живописиці Марії Примаченко та створили триптих, який зображує минуле, сьогодення та майбутнє України.

Читайте також: У Нідерландах через війну перебуває понад 75 тисяч українців

«Мої любі ластівки розправте крила на землі миру», – ці слова символічні для всіх нас. Ластівки приносять знаки прийдешньої весни, пробудження природи та перемоги добра над злом. Я не сумніваюся, що весна прийде і принесе мир на нашу Батьківщину», – зазначив Посол України в Нідерландах Максим Кононенко.

Посол також відвідав меморіал України, особливе місце в місті, створеному Лібертумом і муніципалітетом Гауда.

Як повідомляв Укрінформ, Нідерланди долучилися до забігу «Шаную Воїнів, біжу за Героїв України» який став міжнародним. Забіг відбудеться в Роттердамі 18 вересня о 11:00 за місцевим часом.

Міжнародний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» – традиція вшанування Героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Він проводиться за ініціативи Міністерства у справах ветеранів України, а також за підтримки Посольства України в Нідерландах та Українського Дому.

Фото: Embassy of Ukraine in the Kingdom of the Netherlands / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-