У Роттердамі відбудеться забіг на підтримку України

У Роттердамі відбудеться забіг на підтримку України

Укрінформ
Нідерланди долучилися до забігу “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України”, який став міжнародним.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі, забіг відбудеться в Роттердамі 18 вересня о 11:00 за місцевим часом. 

Старт біля кладовища, де знаходиться могила видатного українського політичного та військового діяча, голови проводу українських націоналістів, полковника УНР Євгена Коновальця. Дистанція - 2 км.

Кожен учасник заходу може вибрати ім'я воїна, за якого він бігтиме.

Для реєстрації усі охочі мають заповнити анкету.

Міжнародний забіг «Шаную воїнів, біжу за героїв України» - традиція вшанування Героїв, які віддали своє життя за свободу, незалежність та територіальну цілісність України. Забіг - це можливість вшанувати пам’ять героїв і підтримати родини, які перенесли непоправну втрату близької людини.

Забіг проводиться за ініціативи Міністерства у справах ветеранів України, а також за підтримки Посольства України в Нідерландах та Українського Дому.

Як повідомляв Укрінформ, щорічний забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” цього року відбудеться вп’яте, пройде в режимі онлайн і стане міжнародним.

Щорічний забіг “Шаную Воїнів, біжу за Героїв України” дає можливість вшанувати тих, хто загинув, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України, а також продемонструвати вдячність рідним загиблих. Такий захід у 2018 році започаткував батько загиблого Героя російсько-української війни, “кіборга” Олексія Дурмасенка.

Нагадаємо, у Гаазі відбувся Марш подяки нідерландському народу й уряду Нідерландів за підтримку та допомогу від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-