У Нідерландах українці провели Марш вдячності за прихисток

У Нідерландах українці провели Марш вдячності за прихисток

Фото
Укрінформ
У Гаазі відбувся Марш подяки нідерландському народу й уряду Нідерландів за підтримку та допомогу від початку повномасштабного воєнного вторгнення росії в Україну.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Український народ може не тільки приймати допомогу, а й бути вдячним за неї. Коли хтось з нідерландців навіть просто посміхається, то це вже велика підтримка для нас. Ми також нагадуємо, що війна не закінчилася, що ми все ще тут, але разом з тим ми надзвичайно вдячні людям і країні за те що вони нас прихистили, за їхню допомогу, за їхні відкриті серця, за їхні обійми, за їхні домівки, які вони ділять з нами”, - сказала в коментарі Укрінформу одна з організаторів заходу Ольга Король

Вона також зазначила, що це вже вдруге Марш вдячності проходить в Гаазі.

“Перед самим Маршем я також заїхала до російського посольства. Це прекрасна історія, яку мають знати всі. Нідерландський народ, вони чергують по годині щодня навпроти посольства. Вони розгорнули величезний український стяг і чергують біля нього, щоб він був навпроти російського посольства. Щогодини вони змінюють один одного і так від моменту повномасштабного вторгнення росії в Україну”, - розповіла Король.

Участь у заході взяли українці, які були вимушені покинути свої домівки через російську агресію та українці, що вже давно проживають в Нідерландах, а також нідерландці. 

Участь у заході взяли українці, які були вимушені покинути свої домівки через російську агресію та українці, що вже давно проживають в Нідерландах, а також нідерландці. Учасники акції пройшлися центральними вулицями Гааги у вишиванках і з синьо-жовтими стягами у руках. Під час маршу можна було побачити також нідерландські прапори.

Багато українських мам були з дітками. Малеча малювала листівки-побажання. Домінували синьо-жовті кольори.

У Нідерландах українці провели Марш вдячності за прихисток / Фото: Валерія Манзовітова

Учасники рухалися вулицями Гааги колоною у супроводі поліції. Перехожі вигукували слова підтримки, а велосипедисти та водії автівок сигналили, висловлюючи в такий спосіб свою підтримку.

Також звучали пісні від українських співачок LAURA MARTI та Alisa Sova.

До заходу також долучилися посол України в Нідерландах Максим Кононенко та працівники посольства.

Нагадаємо, у Гаазі в рамках щорічного Embassy Festival українці частували відвідувачів борщем з пампушками, налисниками, дерунами зі сметаною, салом, домашньою ковбаскою та іншими смачними стравами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-