Українці частували борщем на щорічному фестивалі міжнародної кухні в Нідерландах

Українці частували борщем на щорічному фестивалі міжнародної кухні в Нідерландах

Фото
Укрінформ
У нідерландській Гаазі в рамках щорічного Embassy Festival українці частували відвідувачів борщем з пампушками, налисниками, дерунами зі сметаною, салом, домашньою ковбаскою та іншими смачними стравами.

Як повідомляє власний кореспондент Укрінформу, на фестивалі були представлені рецепти борщу з різних регіонів України. 

«Сумський пекельний, вінницький з реберцями, зелений борщ, гуцульський, полтавський з галушками, питний з порічками….. пампушки з часником. 500 л борщу цього року виявилося замало. Також були налисники з сиром і курка з грибами, 75 кг картоплі на деруни натерли, сало, тисяча домашніх ковбасок, цукерки, горілка Козацька, закарпатський коньяк, мед від карпатських бджолярів і ще багато всього з України. Черга була нескінченна, люди стояли по дві-три години», – сказала в коментарі кореспонденту Укрінформу в Гаазі голова Фундації «Українці в Нідерландах» Віра Зваан.

Вона також зазначила, що всі зібрані кошти підуть на допомогу Збройним силам України.

На фестивалі лунав гімн України. Також виступали відомі українські артисти. Зокрема, засновник і соліст гурту Pianoбой Дмитро Шуров і KRUTЬ.

«Понад 50 посольств намагалися привабити відвідувачів кольорами, звуками, ароматами та смаком. Але хто може конкурувати з борщем, дерунами чи налисниками? Питання риторичне. Відповідь на нього точно знали сотні відвідувачів, які відстояли багатогодинні черги до нашого стенда, щоб скуштувати щось по-справжньому українське… Співпраця Посольства з громадою вкотре довела свою ефективність, хоч нова популярність українських страв точно вимагатиме наступного року додаткових зусиль. Але переконаний, ми впораємось, адже гуртом добре не тільки ворога бити”, – написав у Фейсбуці посол України в Нідерландах Максим Кононенко.

Варто зазначити, що цього року посольство росії до участі у фестивалі в Гаазі не допустили.

Embassy Festival – щорічний фестиваль міжнародної музики, кухні та культури, який організовують за участі посольств різних країн світу та муніципальної влади Гааги. Метою свята є презентація різноманітних культур, чиї посольства працюють в адміністративній столиці Нідерландів.

Нагадаємо, український борщ внесли до Списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, що потребує негайної охорони.

Фото: Maksym Kononenko / Фейсбук, Ірина Драбок

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-