У Польщі показали малюнки черкаських дітей-переселенців про війну

У Польщі показали малюнки черкаських дітей-переселенців про війну

Фото, відео
Укрінформ
Виставка малюнків дітей-переселенців, які разом зі своїми родинами приїхали до Черкас, тікаючи від жахів війни, відкрилася в польському місті-побратимі Бидгощі під назвою: «Війна очима дітей. Біль та надія».

Про це повідомляє Черкаська міська рада, передає Укрінформ. 

Роботи, представлені на виставці, намальовані дітьми, які разом зі своїми родинами приїхали до Черкас, тікаючи від жахів війни, яку розв’язала росія в Україні.

Ініціатори її створення – Черкаська міська рада, міський голова Анатолій Бондаренко, його заступниця Марина Гаркава і Гуманітарний центр ЧМР – таким чином «прагнули привернути увагу міжнародної спільноти до проблем і потреб дітей, які постраждали через війну, та об’єднати світ, аби вберегти всіх дітей планети й подарувати їм щасливе майбутнє».

«Висловлюю сердечну вдячність місту-побратиму Бидгощ і всьому польському народу за солідарність з Україною у такий нелегкий для всіх нас час. Ми постійно відчуваємо підтримку бидгощан. Тонни гуманітарної допомоги, надіслані з Бидгоща, вже отримані людьми, які шукають прихисток від війни у наших Черкасах. Ваша підтримка дуже важлива для нас, і ми це дуже цінуємо», – зазначив Черкаський міський голова Анатолій Бондаренко.

Виставка про біль і надію українців, створена у Черкасах, мандрує світом. Її вже побачили жителі Литви, Туреччини, Італії, нині – Польщі. На черзі – Ізраїль і Латвія, анонсують у департаменті економіки та розвитку Черкаської міської ради, за сприяння якого малюнки маленьких українців про війну демонструють у різних країнах.

Нагадаємо, у столиці Польщі 6 липня стартував благодійний Фестиваль українського кіно просто неба (Open Air Ukrainian Film Festival), що триватиме до кінця літа.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: chmr.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-