В Естонії провели низку заходів з нагоди Дня Конституції України

В Естонії провели низку заходів з нагоди Дня Конституції України

Укрінформ
У Посольстві України в Естонії провели комплекс заходів з нагоди Дня Конституції України, в яких взяли участь посол Мар’яна Беца, колектив Посольства, керівництво українських громадських організацій Естонії та волонтери.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонській Республіці. 

Так, у рамках заходів було проведено круглий стіл, присвячений тематиці історії української конституційної творчості, та відкрито книжкову виставку «Становлення української держави та державотворчі процеси з часів гетьманів до наших днів».

У вступному слові на «Круглому столі» посол України в Естонії Мар’яна Беца відзначила, що саме через аналіз змісту Конституції можна робити висновок щодо культурного, історичного, соціального рівня держави та ступеня її демократичності.

Читайте також: В Естонії українська громада помолилася за перемогу України у війні з росією

«Сьогодні Україна бореться з російським агресором за свою свободу та незалежність. Усі, хто став на захист України у боротьбі з російським агресором, з гідністю виконують Конституцію, наближаючи нашу перемогу», – сказала вона.

Пані посол наголосила, що Україна відновить суверенітет і територіальну цілісність України в межах міжнародно визнаних кордонів.

На заході також виступили голова Конгресу українців Естонії Віра Коник, президент Асоціації українських організацій в Естонії Володимир Паламар, відомий український музикант, композитор і діяч мистецтв Руслан Трочинській та інші представники української громади.

Нагадаємо, в естонському місті Тирва відкрили Парк Свободи, присвячений боротьбі українців за свободу своєї країни. 

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-