В Естонії українська громада помолилася за перемогу України у війні з росією

В Естонії українська громада помолилася за перемогу України у війні з росією

Фото
Укрінформ
Представники української громади Естонії зібралися біля Шевченківського дуба в центрі Таллінна, щоб разом помолитися за перемогу і згадати усіх захисників, які віддали своє життя за свободу та незалежність України.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Естонії.

Молитовний захід був проведений у зв’язку зі 100 днями героїчної боротьби українського народу. Присутні на спільному молебні священник Української греко-католицької церкви Таллінна отець Роман і священник української православної церкви отець Іван разом відслужили панахиду за загиблими українськими воїнами.

Читайте також: Українці Естонії відзначили День вишиванки у Таллінні

«Звертаючись до присутніх, посол України в Естонії Мар’яна Беца подякувала усім українцям Естонії та особливо активістам волонтерських штабів за активний збір гуманітарної допомоги і надання всілякої підтримки як українським бійцям на передовій, так і українським громадянам, що тимчасову прибули до Естонії, рятуючись від війни РФ», – ідеться в дописі.

Також пані посол висловила впевненість у перемозі України та побажала всім єдності у справі зміцнення зусиль для її досягнення.

Нагадаємо, па території комплексу Талліннська телевежа відбувся День української культури, у якому взяли участь представники столичних і регіональних українських осередків, що входять до Асоціації українських організацій в Естонії та до складу Конгресу українців Естонії.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-