Українці Естонії відзначили День вишиванки у Таллінні

Українці Естонії відзначили День вишиванки у Таллінні

Укрінформ
Представники української громади Естонії відзначили в Українському культурному центрі столиці країни м.Таллінн День Вишиванки, яка є одним із символів української культури, віддзеркаленням української душі та українського характеру.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на фейсбук-сторінці Посольство України в Естонії.

За повідомленням, захід було організовано Конгресом українців Естонії. В заході взяли участь Голова Конгресу українців Естонії Віра Коник, керівник Організації українських жінок Естонії Лілія Іванченко, засновник Українського культурного центру м.Таллінн Анатолій Лютюк, представники Посольства України в Естонії, а також активісти української громади Естонії.

Читайте також: У Таллінні вирішили створити площу України

Під час відзначення Дня вишиванки лунали українські народні пісні та фольклорні наспіви різних регіонів України. Присутні також заспівали Гімн України.

У диппредставництві зауважили, що зараз, коли Україна держава бореться з російським агресором, такі свята є особливо важливими.

Нагадаємо, на початку травня посол України в Естонії Мар’яна Беца відвідала в Таллінні вимушених переселенців з України, яких тимчасово розмістили на пасажирському судні Isabelle.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Estonia / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-