У Таллінні вирішили створити площу України

У Таллінні вирішили створити площу України

Укрінформ
Мерія Таллінна 20 квітня ухвалила рішення про створення у столиці Естонії площі України. 

Як передає Укрінформ, про це повідомив національний мовник ERR з посиланням на віцемера столиці Йоозепа Вімма.

«Міська комісія з топонімів запропонувала управі подумати про три можливі розташування майбутньої площі. Найбільш гідним з них виявився варіант створити площу України в парку Лембіту, розташованому позаду будівлі Міністерства закордонних справ», - сказав Вімм.

Він наголосив, що це місце є символічним: майже всі споруди в цьому секторі були знищені під час масованого бомбардування Таллінна червоною армією у березні 1944 року. Нині з іншого боку від будівлі МЗС розташована площа Ісландії, тому площа України та площа Ісландії, на думку Вімма, разом утворили б закінчений ансамбль.

Читайте також: У найдавнішому місті Норвегії запрацював українсько-норвезький центр

«Парк Лембіту відрізняється дуже високою густотою використання. Можна буде надати цій зоні нової якості з точки зору міського простору, щоб люди замислилися про те, що об'єднує народи Естонії й України. Також це дасть змогу гідно пам'ятати внесок України в оборону всієї Європи», - ділиться віцемер.

За його словами, після того, як було ухвалено принципове рішення про створення площі України, необхідно пройти різні бюрократичні процедури – отримати узгодження з боку різних відомств, провести публічне обговорення назви, давши можливість жителям висловити свою думку. Таким чином, площа України може офіційно з'явитися у Таллінні "до літа".

Вімм повідомив, що ідея створення в центрі Таллінна площі України обговорювалася з українським послом в Естонії Мар'яною Бецою.

Читайте також: В Ужгороді провели марш із валізами на підтримку вимушених переселенців

Як повідомлялося, мер Мадрида Хосе Луїс Мартінес-Алмейда підтримав ідею присвоєння одній з вулиць біля посольства росії назви Буча або Ірпінь.

Міська рада Праги перейменувала вулицю, на якій розташоване посольство росії в Чехії, на вулицю Українських Героїв.

Вулицю у столиці Литви Вільнюсі, де знаходиться російське посольство, перейменували на Героїв України.

Депутати міськради Кракова дали скверу поблизу генконсульства рф назву "Вільної України".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-