В Ужгороді провели марш із валізами на підтримку вимушених переселенців

В Ужгороді провели марш із валізами на підтримку вимушених переселенців

Фото
Укрінформ
В Ужгороді пройшла мирна хода з валізами на підтримку українців, які вимушені покинути свої домівки через війну російської федерації проти нашої країни.

Про це повідомила пресслужба Ужгородської міської ради, передає Укрінформ.

«Акція в Ужгороді нагадала, що в країні триває війна, люди, навіть якщо виживають  і їм вдається втекти у більш безпечні регіони, потребують підтримки, допомоги,  а обсяги гуманітарної допомоги з-за кордону в останні дні знижуються», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: В Ужгороді продовжать знамениту Липову алею на Набережній

Зазначається, що учасники ходи пройшли із валізами з площі Шандора Петефі через пішохідний міст над Ужем на площу Театральну, де виклали символічні таблички із назвами маршрутів, які подолали українців, щоб врятуватись від жахів російської окупації.

До табличок також поклали квіти і вшанували мовчанням тих, чиї валізи залишилися без господарів. «Валізи, як образ того, у що вмістилося життя мільйонів українців, гуркіт їхніх коліс, як символ вимушеного переселення через війни»,  - наголосили в міськраді. 

В Ужгороді провели марш із валізами / Фото: Сергій Гудак, Укрінформ

Організували флешмоб – команда проєкту Ukraine Helpers спільно із Закарпатською обласною військовою адміністрацією.

Як повідомлялося, за даними ООН, унаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну 11,7 мільйона людей вимушено полишили свої домівки. Зокрема, понад 4,6 мільйона осіб виїхали з України, ще 7,1 мільйона переміщено всередині країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-