У найдавнішому місті Норвегії запрацював українсько-норвезький центр

У найдавнішому місті Норвегії запрацював українсько-норвезький центр

Фото
Укрінформ
Посол України в Норвегії В'ячеслав Яцюк взяв участь у відкритті Українсько-норвезького центру «Ми разом / Vi sammen» у Тенсберзі – найдавнішому місті Норвегії, яке пам’ятає тісні зв’язки між Київською Руссю та стародавнім Норвезьким королівством.

Як передає Укрінформ, про це Вячеслав Яцюк повідомив на своїй фейсбук-сторінці

За його словами, цей центр стане місцем для відпочинку та спілкування для всіх українців, зокрема й українських дітей, які були змушені залишити Україну через агресію Росії, і які отримали тимчасовий прихисток у комуні Тенсберг та сусідніх з нею комунах. Задум створення центру був реалізований завдяки об’єднанню зусиль та синергії небайдужих українців та норвежців Тенсбергу.

Посол подякував усім авторам та учасникам втілення цієї ініціативи: активістам громадської організації «Українська громада Східної Норвегії», і, насамперед, Anastasia Smyk – за ідею створення такого осередку, лідерам Oseberg Vikingarv (Фундації спадку вікінгів Озеберга), і, особливо, Einar Chr Erlingsen та Ole Harald Flåten – за мобілізацію громадської підтримки втіленню цього задуму, керівництву місцевої норвезької компанії Kaldnes – за виділення приміщення у центрі міста та його облаштування, меру комуни Тенсберг Anne Rygh Pedersen та іншим представникам місцевої влади – за політичну, практичну та фінансову підтримку у започаткуванні функціонування Центру.

Вячеслав Яцюк звернувся із запрошенням до керівництва та громадських активістів всіх міст та комун Норвегії, які вже прийняли або готуються прийняти громадян України, розглянути можливості реалізації схожих проєктів.

«Вони допоможуть моїм співвітчизникам у Норвегії належно оцінити гостинність норвезького суспільства та сприятимуть зміцненню міжлюдських зв'язків ти щирої взаємної симпатії між українським та норвезьким народами», – написав він і попросив поширити інформацію про цю важливу ініціативу серед друзів українців і знайомих у Норвегії.

Нагадаємо, у столиці Норвегії на стадіоні Ullevaal провели зустріч українців, що вимушено полишили батьківщину через агресію рф, і розгорнули 30-метровий синьо-жовтий прапор на підтримку України. 

У березні посол України в Норвегії повідомив, що у дипломатичному кварталі Фрогнер в Осло з’явилася Площа України.

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Війська агресора обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Viacheslav Yatsiuk / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-