В Естонії відкрили Парк Свободи, присвячений боротьбі українців

В Естонії відкрили Парк Свободи, присвячений боротьбі українців

Фото
Укрінформ
У вівторок в естонському місті Тирва було відкрито Парк Свободи, присвячений боротьбі українців за свободу своєї країни. 

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на національного мовника ERR.

У Парку Свободи Тирви було відкрито виставку загиблого в березні українського фотожурналіста Макса Левіна - його вбили російські окупанти.

Крім того, у цьому невеликому містечку на півдні Естонії останні два роки створюють піщані скульптури. Цього року їх вирішили присвятити боротьбі за свободу українців. Так було зроблено велику піщану скульптуру на широко відомий сюжет – український трактор, який буксирує захоплений російський танк.

Раніше, ще у травні, у Тирві звели п'ятиметрову скульптуру з піску, яка зображує Президента України Володимира Зеленського з українським Тризубом у руці – у вигляді нью-йоркської Статуї Свободи.

У разі сприятливої ​​погоди піщані скульптури у Тирві простоять до жовтня.

Читайте також: росіяни катували та стратили фотожурналіста Левіна – «Репортери без кордонів»

Як повідомлялося, 1 квітня після тривалих пошуків поліція виявила тіло фотожурналіста Макса Левіна з вогнепальними пораненнями. За даними прокуратури, Левіна вбили військовослужбовці збройних сил росії двома пострілами зі стрілецької зброї.

За особисту мужність та самовіддані дії, виявлені під час висвітлення агресії росії, 3 квітня Левін був посмертно нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-