росіяни катували та стратили фотожурналіста Левіна – «Репортери без кордонів»

росіяни катували та стратили фотожурналіста Левіна – «Репортери без кордонів»

Розслідування
Укрінформ
Військові армії рф свідомо стратили українського фотожурналіста Макса Левіна та його друга Олексія Чернишова під Києвом.

Про це йдеться у розслідуванні правозахисної організації «Репортери без кордонів» (RSF), передає Укрінформ.

Розслідуванні правозахисної організації «Репортери без кордонів» / Фото: Patrick Chauvel/RSF

«Репортери без кордонів» (RSF) оприлюднюють документ із інформацією та доказами, які свідчать про те, що Левіна та його друга й охоронця (Чернишова – ред.) стратили російські солдати в лісі під Києвом 13 березня, ймовірно, після допитів і навіть тортур», - йдеться у повідомленні.

Згідно з висновками двох розслідувачів, які відвідували Україну у період 24 травня-3 червня з метою розслідування смерті фотожурналіста, Левіна і Чернишова холоднокровно вбили.

Читайте також: За воєнні злочини в Україні мають бути покарані і виконавці, і їхні командири - Amnesty

Зазначається, що на місці події розслідувачі RSF знайшли кілька куль, а також документи, що посвідчують особу Чернишова, і 14 кульових отворів у його автомобілі. Крім того, неподалік виявлено сліди перебування російських військових.

Як повідомлялося, фотожурналіст Макс Левін висвітлював російсько-українську війну 2022 року. Протягом перших п'яти днів повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну він оприлюднив фоторепортажі щонайменше із семи гарячих точок у різних куточках країни: від Харкова до Василькова та кількох населених пунктів в Ірпінському й Житомирському напрямках.

Читайте також: Журналіст і директор видавництва Володимир Чеповий зник безвісти - син

Зв'язок із Левіним був втрачений 13 березня, коли він поїхав у село Гута-Межигірська Вишгородського району Київської області документувати наслідки російської агресії.

1 квітня після тривалих пошуків поліція виявила тіло фотожурналіста з вогнепальними пораненнями. За даними прокуратури, Левіна вбили військовослужбовці збройних сил рф двома пострілами зі стрілецької зброї.

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені під час висвітлення російської агресії, 3 квітня Левін був посмертно нагороджений орденом "За мужність" III ступеня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-