Українці відзначили завершення навчального року в Угорщині

Українці відзначили завершення навчального року в Угорщині

Фото
Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп узяла участь в урочистій церемонії закриття навчального року освітніх просторів Української асоціації «Єдність».

Як передає Укрінформ, про це пані посол повідомила у Фейсбуці.

Захід був організованій Українською асоціацією Єдність спільно з Українським національним товариством у Будапешті у приміщенні REAL School під гаслом «Україна переможе!» за підтримки Представництва УВКБ ООН в Центральній Європі та Посольства України в Угорщині.

Святкування розпочалося концертом учнів в амфітеатрі на галявині біля REAL School.

«Передала керівництву шкіл українські підручники для початкових класів та дитячі розмальовки для дітей дошкільного і шкільного віку», – написала Непоп.

Читайте також: У Будапешті на Великдень капела бандуристів виконала «Ой, у лузі червона калина»

За повідомленням Посольства України в Угорщині, учасники заходу також нагадали, що Крим – це Україна.

«У День кримськотатарського прапора, разом з Українською асоціацією Єдність та Українським національним товариством, а також з дітьми і батьками з України, які були змушені залишити свої домівки внаслідок повномасштабного російського наступу на Україну і знайшли тимчасовий прихисток в Угорщині та сьогодні в Real School в Будапешті, відзначили завершення навчального року, нагадали флешмобом, що Крим – це Україна. І Крим, так само як і всі тимчасово окуповані росією українські території, обов'язково повернеться додому, в Україну», – йдеться в дописі у Фейсбуці.

Нагадаємо, в угорській гімназії ім. Трефорта міста Будапешт 15 червня відбулася урочиста церемонія вручення сертифікатів про закінчення школи українським дітям, які приїхали до Угорщини разом зі своїми мамами через напад росії 24 лютого.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Nepop Liuba, Embassy of Ukraine in Hungary / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-