У Індії відбулися зустрічі з українсько-польською письменницею

У Індії відбулися зустрічі з українсько-польською письменницею

Фото
Укрінформ
У Нью-Делі, в приміщенні Посольства України відбулася зустріч з українсько-польською письменницею, журналісткою, перекладачкою Жанною Слоньовською, яка є авторкою родинної саги «Дім з вітражем».

Як передає Укрінформ, про це Посольство України в Індії повідомило у Фейсбуці.

На культурний захід завітали друзі України та шанувальники літератури з Посольства Польщі та Польського Інституту, індійські приятелі та представники української громади.

«Вечір пройшов у теплій камеральній атмосфері, авторка розказала про свою творчість, про вже надруковані твори та про майбутні проєкти. Найбільше дискутували щодо дебютного роману пані Жанни «Дім з вітражем», який розповідає про вплив історичних подій на життя львівської родини. Письменниця також поділилася своїми роздумами про Львів і його складну історичну долю, про трансформацію у відносинах між поляками та українцями, про війну в Україні та підтримку Польщі», – йдеться в дописі.

Читайте також: У посольстві України в Індії відкрили виставку про наслідки війни росії проти українців

Пані Магдалена Філіпчук, представниця Інституту Літератури в Кракові та модераторка зустрічі, розказала також про допомогу, яку надає Інститут українським авторам у ці складні для них часи.

«Ми вдячні нашим польським друзям, і зокрема Польському Інституту в Індії, за підтримку української культури та організацію візиту пані Жанни та пані Магдалени, а також нашим індійським друзям за активну участь у заходах і інтерес до української літератури. Особлива подяка пані Урваші Бундель за її поетичну підтримку України», – подякували у Посольстві.

Читайте також: Українські жінки в Делі закликали індійців не довіряти пропаганді рф

Зауважимо, що це вже була друга зустріч з Жанною Слоньовською. Перша відбулася у приміщенні школи мистецтв Sangeet Shyamala.

У приміщенні школи мистецтв Sangeet Shyamala відбувся творчий вечір Жанни Слоньовської – українсько-польської письменниці, авторки родинної саги «Дім з вітражем», яка здобула визнання в багатьох країнах світу.

«Вечір був сповнений цікавими розповідями, роздумами та спогадами, гості мали можливість спілкуватися з авторкою й обговорювати як питання літератури, історії, так і теми, пов’язані з війною в Україні. Зокрема, молода індійська авторка Урваші Бундель прочитала свого проникливого вірша на підтримку українців», – додали в посольстві.

Нагадаємо, напередодні Великодня в Кафе «Альма» у місті-сателіті Делі – Нойда відбувся майстер-клас із виготовлення Великодніх декорацій, який організував Польський Інститут і запросив польських, українських та індійських дітей.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of India / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-