СКУ закликав до впровадження жорсткіших санкцій щодо росії

СКУ закликав до впровадження жорсткіших санкцій щодо росії

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав рішення країн-членів ЄС вжити подальших заходів щодо накладення санкцій на росію, проте вважає ці кроки недостатніми для зупинення брутальної путінської тиранії.

Як передає Укрінформ, відповідна заява розміщена на фейсбук-сторінці СКУ.

Наголошується, що домовленість про часткову заборону імпорту російської нафти до ЄС є важливим і довгоочікуваним кроком для притягнення держави-агресора до відповідальності за її злочини. Вона охоплює одразу понад дві третини такого імпорту, відрізаючи величезне джерело фінансування російської воєнної машини. Але цього замало.

Читайте також: СКУ представить свої гуманітарні проєкти в Давосі

«Шостий пакет санкцій ЄС – рішення лише на 70%. Але Україні потрібна 100-відсоткова рішучість Європи, тому що Україна на 100% вкладається в бойові дії, боронячи не тільки себе, але й весь континент і фундаментальні цінності демократії та загальнолюдських свобод, покладених в основу ЄС і Заходу», – сказав президент СКУ Павло Ґрод.

СКУ закликає до накладення на росію набагато жорсткіших санкцій.

«Російську воєнну машину необхідно фінансово удушити. Аби зупинити брутальну війну проти України та геноцид її народу москвою, має бути терміново запроваджена тотальна наземна, повітряна та морська блокада – повне ембарго на будь-яку торгівлю з режимом путіна, включно з повним ембарго на російське паливо та енергію», – йдеться в заяві.

Нагадаємо, президент СКУ Павло Ґрод зустрівся під стінами Європарламенту у Брюсселі з українською громадою під час мітингу з вимогами про нафтове ембарго та посилені санкції проти росії.

24 лютого росія оголосила про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: СКУ / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-