У Буенос-Айресі діаспора взяла участь у «Дні України»

У Буенос-Айресі діаспора взяла участь у «Дні України»

Фото
Укрінформ
У Буенос-Айресі у рамках 46-го Міжнародного книжкового ярмарку провели захід «День України», під час якого, зокрема, глядачі надзвичайно тепло зустріли виступи колективів «Дунай» і «Просвіта», які виконали українські народні танці.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Аргентині.

Зауважується, що, крім великої кількості пересічних аргентинців, на захід завітали члени дипломатичного корпусу, представники громадських кіл, ЗМІ, керівники та члени українських громадських організацій, а також працівники Посольства України.

З промовою на заході виступили Тимчасовий повірений у справах України в Аргентині Сергій Небрат, Голова Української Центральної Репрезентації в Аргентині Петро Лилик та пані Ана Марія Лівша, які наголосили на важливості вшанування пам’яті тих, хто віддав своє життя під час Другої світової війни за мир, процвітання та безпеку у світі, всім, хто протистояв нацизму.

«Україна і сьогодні, як у часи Другої Світової війни, бореться з нацизмом, але наразі це російський нацизм. Ми перемогли нацизм тоді, переможемо і зараз», – наголосили в посольстві.

За повідомленням, особливим подарунком для всіх присутніх стало отримання в цей день окремого вітання від Першої заступниці Міністра закордонних справ України Еміне Джапарової, яка у своєму відеозвернені закликала представників ярмарку, а саме національних видавців, письменників, перекладачів, ілюстраторів латиноамериканських країн рішуче засудити застосування сили росією проти України та припинити будь-які відносини з російськими колегами, які виправдовують вторгнення росії в Україну.

«Еміне Джапарова скористалася нагодою, щоб висловити щиру подяку великій українській громаді Аргентини за те, що вона розділила наш біль, наголосивши, що в єдності наша сила і ми обов’язково переможемо», – додали в диппредставництві.

Нагадаємо, у центрі Буенос-Айреса у День пам'яті та примирення пройшов мітинг і хід української громади до посольства російської федерації в Аргентині, де відбулася маніфестація.

Раніше українська громада взяла участь у заході під назвою «Пошана Україні», який відбувся в «Італійському колі Аргентини» в Буенос-Айресі.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Посольство України в Аргентині / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-