Українська «Просвіта» в Аргентині взяла участь у заході «Пошана Україні»

Українська «Просвіта» в Аргентині взяла участь у заході «Пошана Україні»

Фото, відео
Укрінформ
Українська громада взяла участь у заході під назвою «Пошана Україні», який відбувся в «Італійському колі Аргентини» у Буенос-Айресі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив керівник капели бандуристів імені Тараса Шевченка при Українському культурному товаристві «Просвіта» в Аргентині Олесь Береговий.

Захід організувала «Загальна конфедерація італійських федерацій в Аргентинській Республіці» (Feditalia) разом із «Об'єднанням жінок Просвіти» (ОЖП), запрошеним президенткою «Федерації асоціацій італійських жінок» (FADIA), проф. Марією дель Кармен Роні.

Президент ОЖП, пані Наталія Гоцалюк, виступила зі вступним словом та подякувала за можливість, надану італійською громадою, а пані Ольга Демчук, секретар ОЖП, зробила короткий історичний огляд України.

Читайте також: Керівник капели бандуристів у Аргентині взяв участь у міжнародній конференції

У кінці української частини акту виступала «Капела Бандуристів ім. Т. Шевченка при Українському культурному товаристві «Просвіта» в Аргентинській Республіці» під проводом Олеся Берегового, яка зачарувала присутніх добіркою традиційних українських пісень.

Моніка Чама – президент «Ради жінок міжнародного інституту прав людини для Америки» – взяла участь у заході та представила дисертацію «Права жінок: непогашений борг».

На заході були присутні пані Юліана Чараха Монтаньо від Посольства України в Аргентині, президент «Італійського Кола», Федеріко Крайль, голова АМУ «Просвіта», архітектор Юрій Данилишин, координатор Школи при УКТ «Просвіта», Роман Данилишин, викладачі та учасники «Просвіти».

Зауважується, що це був дуже емоційне і надихаюче дійство, де панувала атмосфера великої товариськості та сердечності, а представники УКТ «Просвіта» отримали подяки та визнання від організаторів. Також була представлена невелика виставка українських ремесел.

Нагадаємо, у Базиліці в місті Лухань, в одному з найбільших католицьких центрів – святинь Аргентини та Латинської Америки – українці й аргентинці помолилися за мир в Україні та за закінчення розпочатої росією війни.

Фото: Oles Berehovyi / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-