Керівник капели бандуристів у Аргентині взяв участь у міжнародній конференції

Керівник капели бандуристів у Аргентині взяв участь у міжнародній конференції

Укрінформ
Керівник капели бандуристів імені Тараса Шевченка при Українському культурному товаристві «Просвіта» в Аргентині Олесь Береговий узяв участь у Міжнародній науково-практичній конференції «Народно-інструментальне виконавство: сучасність і перспективи»

Про це повідомив член управи Конґресу українців Канади – відділ Торонто, референт Референтури преси УКТ «Просвіта» в Аргентині Хав'єр Апонюк Савич, передає Укрінформ.

Віртуальний захід був організований Харківським Національним Університетом Мистецтв імені І.П. Котляревського з нагоди 95-річчя кафедри Народних Інструментів України.

Окрім маестро Олеся Берегового тут також брали участь видатні бандуристи з діаспори, а саме: Лариса Ковальчук (Австралія), Марко Фаріон (США) та Віктор Мішалов (Канада).

«Під час конференції можна було спостерігати помітний інтерес до розвитку української музики в діаспорі. Маестро Олесь висловив щиру вдячність бандуристці Любові Мандзюк за запрошення, яке надало нові можливості обміну досвідом між Україною та діаспорою», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у жовтні у Вашингтоні в Українському домі (Ukraine House) відбулася перша музична подія – концерт відомого українського бандуриста-віртуоза Тараса Яницького.

Фото: Oles Berehovyi / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-