Діаспора у Чехії задіяна здебільшого у наданні гумдопомоги Україні – посол

Діаспора у Чехії задіяна здебільшого у наданні гумдопомоги Україні – посол

Укрінформ
На сьогодні кількість українських громадян у Чехії може сягати близько пів мільйона осіб, а активна частина діаспори наразі задіяна здебільшого у наданні Україні гуманітарної допомоги.

Про це в інтерв’ю Укрінформу повідомив посол України в Чеській Республіці Євген Перебийніс.

«У Чехії і раніше мешкало близько 200 тисяч українських громадян, а зараз ця кількість може сягати десь близько пів мільйона. Активна частина діаспори наразі задіяна здебільшого у наданні Україні гуманітарної допомоги. У Празі в Будинку національних меншин уже понад два місяці працює Центр надання гуманітарної допомоги Україні, яким опікуються українські діаспорні організації. Посольство з ними тісно співпрацює у цьому питанні, координуємо цю роботу, аби те, що збирається, могло швидко доставлятися в Україну», – сказав він.

Читайте також: Євген Перебийніс, Посол України в Чеській Республіці

За словами Перебийноса, допомога – це і харчові продукти, і ліки та медичне обладнання, і засоби захисту для військових. Йдеться головним чином про допомогу, яку надають громадяни або невеликі організації.

«Але, звичайно, допомога цим не обмежується – великі організації, такі як, наприклад, «Людина у скруті», направляють її напряму. Також дуже добре допомагає Чеська держава, надаючи необхідне Україні – продукти харчування, ліки, пальне – зі своїх резервів», – розповів пан посол.

Нагадаємо, у Празі замінили навігаційні таблички на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв, на якій розташоване консульство та посольство рф у Чехії.

Також у Празі розпочало онлайн-трансляцію «Радіо Україна», що розраховане на українців, які змушені були переїхати до Чехії, рятуючись від російської війни проти України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-