У Празі запрацювало «Радіо Україна»

У Празі запрацювало «Радіо Україна»

Укрінформ
У Празі розпочало онлайн-трансляцію «Радіо Україна», що розраховане на українців, які змушені були переїхати до Чехії, рятуючись від російської війни проти України.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України у Чеській Республіці.

Проєкт є повністю україномовним з виключно українською музикою. Радіоканал готуватиме авторські програми, актуальні випуски новин з України та Чехії, інформуватиме про події, які можуть бути цікаві для українців у Чехії. Радіо також планує запустити серію консультаційних передач з різними експертами. Значну частину радіоефіру буде відведено дитячим передачам, зокрема, сценічним читанням дитячих казок. 

У відкритті радіостанції взяли участь посол Євген Перебийніс, міністр освіти Чехії Петр Газдік і міністр культури Мартін Бакса.

Ініціатором української хвилі виступив медіахолдинг Media Bohemia, яким належить кілька чеських радіостанцій, наприклад, Rádio Blaník. 

Посол висловив переконання, що радіостанція зацікавить не лише українців, а й чехів, яким буде цікаво познайомитися з українською музикою чи вивчити українську мову. 

Радіостанція доступна для прослуховування на сайті radioukrajina.cz та через безплатний мобільний додаток radia.cz!

Додаток radia.cz доступний до звантаження в App Store та Google Play Market. У переліку доступних радіостанцій обирайте Радіо Україна – Rádio Ukrajina. Після реєстрації також можна додати Радіо Україна до улюблених радіостанцій, та підключатись за лічені секунди. 

Нагадаємо, україномовні радіо також запустили у Польщі та Португалії.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-