У Португалії запустили цифрове радіо для підтримки українців

У Португалії запустили цифрове радіо для підтримки українців

Відео
Укрінформ
Португальське радіо Rádio Comercial у середу, 16 березня, запустило двомовний канал «Україна» (Ucrânia), який можна бути слухати через інтернет у всьому світі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомив голова Спілки українців у Португалії, регіональний віцепрезидент Світового конґресу українців у Західній і Південній Європі Павло Садоха.

«Відтепер у Португалії звучить українська мова в прямому ефірі. «Радіо Comercial Україна» у цифровому форматі на всіх континентах світу. Новини, корисна інформація, координація зусиль для допомоги Україні, практичні поради новоприбулим до Португалії українцям, все це на «Радіо Comercial Україна», – написав він.

Водночас сайт Rádio Comercial інформує: «Україна йде! У середу, 16 березня Comercial запускає нове цифрове радіо, яке має на меті стати радіо солідарності та інструментом підтримки інтеграції української громади, яка вже перебуває в Португалії, а також для тих, хто приїжджає і хоче обрати нашу країну як притулок».

За повідомленням, «Україна» буде двомовною радіостанцією (українською та португальською) з корисною інформацією, новинами, інтерв’ю, свідченнями та великою кількістю української музики. Метою також є надання регулярної інформації про всі послуги та підтримку, доступні для біженців, яку прибувають до Португалії.

Зауважується, що пісні, які транслюватимуться на «Україна», були ретельно підібрані, щоб спільнота почувалася як вдома і їй було приємно. Трансляцію можна почути на сайті та в додатку Rádio Comercial.

Нагадаємо, у Лісабоні на базі суботньої школи «Дивосвіт» при Спілці українців у Португалії планують створити ресурсний центр для задоволення потреб українських громадян, що вимушено полишили України у зв’язку з широкомасштабним вторгненням рф.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: Павло Садоха / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-