У столиці Чехії з'явилася вулиця Українських Героїв

У столиці Чехії з'явилася вулиця Українських Героїв

Укрінформ
У Празі замінили навігаційні таблички на нещодавно перейменованій вулиці Українських Героїв, на якій розташоване консульство та посольство рф у Чехії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Посольства України в Чеській Республіці.

У заході взяли участь мер Праги Зденєк Гржіб, мер Праги 6 Ондржей Коларж і посол України в Чехії Євген Перебийніс.

Зауважується, що нова таблиця також з'явилася на мосту Героя України Віталія Скакуна, який загинув при підриві Генічеського мосту для зупинення просування танкової колони російських військ. Міст тісно прилягає до консульського відділу росії. 

Читайте також: На аукціоні в Празі зібрали понад мільйон євро для ЗСУ

«Це також важливий символічний крок, яким Чехія дає чітко зрозуміти офіційним структурам росії, що стоїть на боці України й підтримує її боротьбу з окупантом», – прокоментував рішення мерії Праги Посол Євген Перебийніс, подякувавши всім причетним за внесення цієї ініціативи та її реалізацію. 

У Посольстві повідомили, що ідею про перейменування частини вулиці Коруновачної, на якій розташовується посольство росії, подала мерія району Праги 6, де лежить вулиця. Міські депутати підтримали пропозицію мера міської частини Ондржея Коларжа і проголосували за перейменування частини цієї вулиці на вулицю Українських Героїв, а мосту, що до неї прилягає, на Міст Віталія Скакуна.

Нагадаємо, у березні у Празі розпочало онлайн-трансляцію «Радіо Україна», що розраховане на українців, які змушені були переїхати до Чехії, рятуючись від російської війни проти України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: czechia.mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-