СКУ закликав світову спільноту не поступатися ядерному шантажу росії

СКУ закликав світову спільноту не поступатися ядерному шантажу росії

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) підтримав зусилля світової спільноти з протидії ядерному шантажу росії та закликав світ не поступатися цьому шантажу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Також Конґрес підтримує зусилля світової спільноти з метою зупинення ядерного шантажу рф, а також вітає прагнення МАГАТЕ відновити регуляторний контроль над ЧАЕС та налагодити її безпечну і надійну експлуатацію.

СКУ у 36-ту річницю катастрофи на ЧАЕС нагадав, що за цей час було реалізовано низку міжнародних проєктів з перетворення зони відчуження на екологічно безпечну систему, понад 40 країн світу допомагали долати наслідки трагедії.

Президент СКУ Павло Ґрод закликає світову спільноту докласти зусиль, аби визнати росію державою-терористом: «росія вкотре замахнулась на міжнародну безпеку і вирішила шантажувати світ загрозою ядерної катастрофи. Тридцять шість років потому трагедія світового масштабу могла повторитися через терористичні дії окупаційних військ рф. Необхідно оголосити росію державою-терористом та вигнати її з усіх міжнародних інституцій, зокрема, з Великої двадцятки, Інтерполу, зменшити роль Росії в МАГАТЕ».

Водночас СКУ закликає світову спільноту перейти до рішучіших дій, аби змусити росію відчути реальну відповідальність за ескалацію загрози міжнародній ядерній безпеці.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців підтримав ухвалену Верховною Радою 14 квітня постанову, що визнає дії російських збройних сил і політичного керівництва росії в Україні актами геноциду проти українського народу, та закликав міжнародну спільноту визнати дії російської федерації в Україні геноцидом.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-