У Великій Британії провели низку заходів на підтримку України

У Великій Британії провели низку заходів на підтримку України

Фото
Укрінформ
Українська громада провела символічну акцію під російським посольством у Лондоні, а легендарне Вестмінстерське абатство – службу, на якій святі отці молились за Україну.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України у Великій Британії.

Так, учасники акції позносили представникам окупантів до будівлі посольства рф усе, чого вони так жадають: старі сковорідки та дитячі іграшки, поношений одяг, вживану побутову техніку.

Читайте також: Принц Вільям і Кейт Міддлтон відвідали Український культурний центр у Лондоні

«Беріть сковорідки і забирайтесь геть!», – закликали вони.

Водночас у Вестмінстерському абатстві молитва була присвячена невинним українцям з Бучі, Ірпеня, Гостомеля та інших наших міст, яких спіткала трагедія російської окупації.

Читайте також: Принц Уельський Чарльз з дружиною зустрілися з українською громадою Лондона

Зауважується, що службу відвідали працівники Посольства України з родинами, яких віряни тепло зустріли та висловили слова підтримки.

«Завершився захід покладанням вінка до пам'ятника безвинно вбитим жертвам війни. Закликаємо церкви та вірян по всьому світу доєднатись до молитви та просити про мир в Україні», – додали в посольстві.

Читайте також: Борис Джонсон зустрівся у Лондоні з українською громадою та помолився за Україну

Нагадаємо, на концерті «Concert For Ukraine», який пройшов в англійському місті Бірмінгем, зібрали 12,2 мільйона фунтів стерлінгів на підтримку України.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Фото: Embassy of Ukraine to the UK / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-