Борис Джонсон зустрівся у Лондоні з українською громадою та помолився за Україну

Борис Джонсон зустрівся у Лондоні з українською громадою та помолився за Україну

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон 27 лютого у Лондоні відвідав українську католицьку катедру Пресвятої родини, де зустрівся з українською громадою та помолився за Україну.

Як передає Укрінформ, про це повідомив інформаційний ресурс Української греко-католицької церкви з посиланням на сайт британського уряду.

«У катедральному храмі Прем'єр-міністра зустріли владика Кеннет Новаківський, єпарх Лондонської єпархії Пресвятої родини, та лідери української громади у Великій Британії. Борис Джонсон завітав, щоб почути їхні розповіді про вплив російського насильства на народ України», – йдеться в повідомленні.

Зауважується, що у своєму зверненні Прем'єр-міністр висловив захоплення відвагою українців, які протягом останніх днів героїчно захищають Україну від російського вторгнення.

«Останніми днями світ став свідком вражаючих проявів хоробрості та героїзму українського народу у відповідь тим, хто хоче силою знищити його свободу. Велика Британія не відвернеться від вас у скрутну годину для України. Ми надаємо всю економічну та військову підтримку, яку можемо, щоб допомогти тим українцям, які ризикують усім заради захисту своєї країни», – сказав Джонсон.

Прем'єр-міністр додав, що Велика Британія готова прийняти лише тих біженців, які мають у цій країні найближчих родичів.

Нагадаємо, 25 лютого над офіційною резиденцією глави британського уряду Бориса Джонсона на Даунінг-стріт у Лондоні вивісили український прапор на знак підтримки України після вторгнення російських військ. Ввечері будівлю підсвітили синім і жовтими кольорами.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська четвертий день обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають в житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Україна офіційно направила позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

Збройні Сили України за підтримки усього народу мужньо протистоять агресії. За даними Генштабу ЗСУ, втрати російської армії наразі становлять близько 5300 осіб.

Фото: Джеймі Лорріман/The Daily Telegraph/PA. Борис Джонсон запалює свічку в Українській католицькій катедрі в Лондоні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-