У Латвії відкрили підготовлену українцями виставку «Війна ближче, ніж ти думаєш»

У Латвії відкрили підготовлену українцями виставку «Війна ближче, ніж ти думаєш»

Фото
Укрінформ
Біля Будинку Конгресів в Ризі, що напроти посольства росії, відбулося відкриття тематичної виставки, організованої мешканкою Маріуполя Дар’єю Желєзновою за підтримки латвійських волонтерів та українців, які перебувають у Латвії як тимчасово переміщені особи.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Латвії.

«Основною ідеєю виставки є подолання стіни непорозуміння з тими, хто вважає, що війна в Україні далеко та не стосується них та тих, хто не бачить різниці між кремлівською пропагандою та реальністю. На виставці демонструються фотографії різних міст України, які постраждали від російської агресії, що заперечує брехливу пропаганду росії проте, що вони нібито не воюють проти мирного населення України і знищують виключно військові об’єкти», – йдеться в дописі.

Зауважується, що відкриття виставки відбулося за участю Посла України в Латвії Олександра Міщенка, Віце-мера Риги Едвардса Смілтенса, а також керівника відділу міжнародного співробітництва Ризької ради Галини Буковської.

За повідомленням, посол України звернувся до присутніх та наголосив, що Україна обов’язково переможе, а росія як країна-агресор, яка вчинює жахливі воєнні злочини в Україні, буде нести відповідальність за вбивства мирного українського населення, за знищення цивільної інфраструктури, за розбомблені будинки наших громадян. Також Посол подякував керівництву Латвії та представникам мерії Риги за підтримку та допомогу, яка надається тимчасово переміщеним особам в Ризі.

У диппредставництві додали, що на відкритті виставки також виступив змішаний хор міста Саулкрасти «Anima», який виконав українські пісні.

Виставка триватиме до 30 квітня 2022 року за адресою: Krišjaņa Valdemara iela, 5.

Нагадаємо, на Великій сцені Межапарку в Ризі відбувся благодійний концерт на підтримку сімей українських біженців із дітьми, які прибули до Латвії.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область уже були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-