У Ризі відбувся благодійний концерт на підтримку українських біженців

У Ризі відбувся благодійний концерт на підтримку українських біженців

Фото
Укрінформ
На Великій сцені Межапарку в латвійській столиці відбувся благодійний концерт на підтримку сімей українських біженців із дітьми, які прибули до Латвії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у Фейсбуці Посольства України в Латвії.

На концерті виступили відомі українські та латвійські виконавці, музиканти, хори, оркестри. Усі кошти від продажу квитків на концерт будуть передані до Фонду дитячої лікарні на психологічну підтримку та лікування українських дітей, які найбільше страждають від наслідків війни і найбільше потребують допомоги.

Також організаторами заходу було створено окрему телефонну лінію, зателефонувавши на яку, можна було внести 4 євро у фонд, кошти з якого використовуються для допомоги сім’ям українських біженців.

Благодійний концерт на підтримку українських біженців у Ризі/ Фото: Embassy of Ukraine in the Republic of Latvia, Facebook

Захід відбувся за участі Президента Латвії Егілса Левітса та його дружини Андри Левіте, мера Риги Мартіньшса Статіса, міністра охорони здоров’я Даніеля Павлютса, представників правління дитячої лікарні. Всі казали теплі слова підтримки та солідарності з українським народом. Також у заході брали участь і українські сім’ї, що прибули до Латвії.

Перед присутніми виступив і посол України Олександр Міщенко, який подякував народу Латвії за всебічну допомогу Україні у найважчі для нашої держави часи. Він висловив впевненість, що тільки разом ми зможемо вистояти та перемогти російського агресора, припинивши криваву війну, яку розв’язав путінський режим.

Концерт був організований Фондом дитячої лікарні, Латвійським фондом дитячої онкології та Ризькою міською радою.

Як повідомлялося, у зв'язку з агресією, яку вчинила росія проти українського народу, державний кордон України на виїзд щодня перетинають десятки тисяч громадян. Загалом з 24 лютого до 24 березня як на в'їзд, так і на виїзд з України співробітники Держприкордонслужби оформили 3,2 млн осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-