СКУ привітав подальшу військову підтримку України з боку НАТО

СКУ привітав подальшу військову підтримку України з боку НАТО

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) привітав рішення країн-членів НАТО продовжити постачання до України критично важливого оборонного озброєння та їхню рішучу підтримку України і її народу перед обличчям загарбницької війни рф, але водночас нагадав про потребу поставок літаків і танків. 

Як передає Укрінформ, відповідна заява поширена на сайті СКУ.

Зауважується, що багато союзників, у тому числі такі ключові партнери України як Сполучені Штати Америки, Сполучене Королівство, Туреччина, після надзвичайного саміту НАТО, 24 березня у Брюсселі, запропонували Києву додаткову військову допомогу та пообіцяли продовження оборонної співпраці, щоб підтримати Україну у її боротьбі за свободу, незалежність та суверенітет супроти російського агресора. 

«Ми дякуємо країнам Північноатлантичного альянсу за їхню підтримку України, яка сьогодні є на передовій захисту базових демократичних цінностей. Ми підтримуємо заяву Президента США Джо Байдена, яку він зробив на зустрічі з українськими високопосадовцями 26 березня: «Це не просто війна Росії проти України, це війна тиранії проти вільного світу. Те, що відбувається в Україні, змінить ХХІ століття», – йдеться в заяві. 

У Конґресі нагадали, що від самого початку російського вторгнення в Україну Світовий конґрес українців і його складові організації у країнах-членах НАТО вимагали, щоб їхні уряди надали Україні більше озброєння. Ця зброя необхідна українцям, щоб захистити себе від геноциду, який нині вчиняє в Україні Росія. 

«Світ чує голос України та українців усього світу і країни НАТО відновили постачання військового обладнання до України. Водночас ми й досі не почули жодних рішень щодо поставок Україні винищувачів, бомбардувальників та танків. Українці мають зупинити російський наступ та захистити своє небо від ворожої авіації та ракет», – заявив президент СКУ Павло Ґрод. 

Він наголосив, що Світовий конґрес українців та українські громади по всьому світі продовжать адвокувати оснащення та повне озброєння України інструментами, яких вона потребує для захисту від російських нападів, звірств та військових злочинів. 

У СКУ додали, що прості громадяни можуть підтримати хоробрих українських чоловіків та жінок на передовій, зробивши пожертву на UniteWithUkraine.com. Кампанія СКУ #UniteWithUkraine націлена на доставку обладнання та інших засобів добровольцям-захисникам України, яких сьогодні налічується понад 200 тисяч.

Нагадаємо, президент СКУ Павло Ґрод, перебуваючи з візитом у Брюсселі напередодні саміту лідерів країн НАТО, засідання Ради Європи та зустрічі лідерів G7, закликав світову спільноту надати Україні необхідну допомогу та озброєння для відсічі агресії рф.

Раніше Ґрод від імені СКУ закликав міжнародні неурядові організації терміново розгорнути діяльність в Україні для підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-