У Брюсселі президент СКУ закликав НАТО до рішучості та зустрівся з українською громадою

У Брюсселі президент СКУ закликав НАТО до рішучості та зустрівся з українською громадою

Фото
Укрінформ
Президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод, перебуваючи з візитом у Брюсселі напередодні саміту лідерів країн НАТО, засідання Ради Європи та зустрічі лідерів G7, закликав світову спільноту надати Україні необхідну допомогу та озброєння для відсічі агресії рф.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Ми закликаємо країни НАТО ухвалити рішення про надання Україні літаків, які необхідні їй, щоб зупинити жорстоку війну. Це монументальні рішення, які захистять майбутнє усього світу, тисячі життів, захисників України, які сьогодні борються за свободу проти російської окупації», – заявив Ґрод.

Також під час акції солідарності на підтримку України в Українському Хабі у Брюсселі Президент СКУ розповів про свій візит на кордон Польщі та України, а також до Львова, де зустрівся з Міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою. Очільники МЗС та СКУ визначили найважливіші кроки на підтримку України з боку міжнародної спільноти, передусім, що Україна негайно потребує зброї та літаків.

«Те, що відбувається в Україні – це воєнні злочини, це геноцид проти українського населення і це має бути зупинено рішучими діями. Ми закликаємо лідерів країн НАТО ухвалити це рішення, не боятися. Путін продовжує загострювати ситуацію. Ми не можемо чекати довше. Ми потребуємо рішучих кроків зараз», – наголосив Ґрод.

Крім того, президент СКУ зустрівся з представниками української громади, головою Товариства українців у Бельгії Ігорем Хохоляком, представником України при Європейському Союзі Всеволодом Ченцовим, засновницею бельгійської міжнародної організації Promote Ukraine Мартою Барандій, координаторкою Українського Хабу у Брюсселі Наталією Мельник, Почесним консулом України у Бельгії Крісом Бекерсом, дипломатами з Польщі, Литви, а також депутатами Європейського парламенту, зокрема, Петрасом Ауштрявічусом, представником Литви у Європарламенті.

Нагадаємо, СКУ напередодні надзвичайного саміту лідерів НАТО вже закликав лідерів держав Альянсу негайно надати Україні більше оборонного озброєння – винищувачами та бомбардувальниками, системами протитанкового та протиповітряного озброєння та військовими дронами.

Крім того, Павло Ґрод від імені СКУ закликав міжнародні неурядові організації терміново розгорнути діяльність в Україні для підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-