Президент СКУ закликав міжнародні неурядові організації підтримати переселенців в Україні

Президент СКУ закликав міжнародні неурядові організації підтримати переселенців в Україні

Укрінформ
Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод від імені СКУ закликав міжнародні неурядові організації терміново розгорнути діяльність в Україні для підтримки внутрішньо переміщених осіб.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

 «Зараз в Україні мільйони внутрішньо переміщених осіб, багатьом з яких бракує базових речей, таких як їжа, тепло, прихисток чи школи для дітей. Попри те, що українські волонтери всіляко намагаються допомогти, люди потребують негайної підтримки і від міжнародної спільноти”, — заявив президент СКУ Павло Ґрод.

Він наголосив, що в Україні відбувається ще одна трагедія. Жінки та діти фактично вимушені покидати територію своєї країни через відсутність підтримки внутрішньо переміщених осіб. Це частина плану Путіна  – етнічно очистити Україну від українців

«Ми терміново закликаємо усі організації з надання гуманітарної допомоги проявити таку ж відвагу, як і український народ, та розпочати діяльність на території України», – підсумував Павло Ґрод.

СКУ закликав управління Верховного комісара ООН у справах біженців, Міжнародний комітет Червоного Хреста, ЮНІСЕФ та Міжнародна організація з міграції повинні негайно почати надавати гуманітарну допомогу в межах України та забезпечити українців всім необхідним перш ніж вони покинуть країну та стануть біженцями. Світовий конґрес українців готовий надати логістичну підтримку неурядовим організаціям чи іншу необхідну.

Президент СКУ подякував міжнародним неурядовим організаціям за їхню віддану роботу з українськими біженцями в Польщі, Словаччині, Угорщині, Румунії та інших країнах, а також за надання гуманітарної та медичної допомоги тим, хто був змушений покинути Україну через вторгнення Росії.

Нагадаємо, президент Світового конґресу українців (СКУ) Павло Ґрод звернувся із закликом на підтримку хоробрих захисників України в рамках ініціативи #ЄднаймосяЗУкраїною.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

За даними ООН, від початку російського вторгнення в Україну 24 лютого щонайменше 10 мільйонів українців були змушені залишити свої домівки.

Фото: СКУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-