СКУ оприлюднив підсумки дискусії «Україна: реальний погляд на події»

СКУ оприлюднив підсумки дискусії «Україна: реальний погляд на події»

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) за підсумками панельної дискусії «Україна: реальний погляд на події», котра відбулася за участі українських та світових безпекових експертів, повідомив про визначення п’яти стратегічних  кроків на підтримку України у протидії агресії з боку Росії.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

«Путін прагне використати сьогоднішню ситуацію, щоб отримати поступки від України, які поставлять під сумнів її геополітичний курс до ЄС і НАТО. Ми повинні не допустити тиску на Україну з метою будь-яких поступок». Твердо відстоювати позиції України – саме таким має бути перший крок на протидію агресору», – наголосив президент СКУ Павло Ґрод.  

Пітер Дікінсон, головний редактор Ukraine Alert відзначив, що українське суспільство стало чутливіше розрізняти дезінформацію. На додачу до подальшого посилення інформаційної безпеки відзначив важливість надання Україні озброєння для захисту. «Озбройте Україну! Надайте Україні захисне озброєння, передусім – критично необхідні засоби протиповітряного захисту», – закликав до готовності в допомозі світову спільноту Пітер Дікінсон. 

Важливу роль Німеччини підкреслив Генерал-лейтенант (у відставці) Бен Ходжес, керівник стратегічних досліджень Центру аналізу європейської політики (CEPA) та порадив зосередити зусилля довкола здатності Німеччини проявити більшу рішучість у підтримці України.  «Маємо переконати Німеччину бути більш рішучою. Німеччина є ключем до серйозного дипломатичного тиску на Росію», – наголосив генерал-лейтенант (у відставці) Бен Ходжес. 

«Путін прагне нав’язати Україні своє бачення Мінських угод, тож світ має бути пильним –  зазначив у своєму слові Павло Клімкін, Міністр закордонних справ України (2014-2019 рр.) –  «Загроза Україні означає загрозу усім іншим країнам регіону. Захищайте Україну!»  

«Світ мусить тримати єдність, щоб стримати та зупинити російську агресію», –  підсумувала дискусію модераторка Орися Луцевич, керівниця Українського форуму в рамках програми Росія та Євразія в Chatham House. 

Твердо захищати незмінність стратегічного політичного курсу України до ЄС і НАТО, об’єднувати зусилля в захисті України від агресора, зміцнювати спільну стійкість демократичного світу перед загрозами з боку Росії,  посилювати лідерську роль Німеччини у захисті України та  об’єднувати міжнародні зусилля на підтримку України, – такими акцентами підсумували дискусію учасники.  

Нагадаємо, СКУ закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна проти України та запросив долучатися до своєї кампанії – #СкажиПутіну_НІ #SayNOtoPutin.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-