СКУ закликав міжнародну спільноту зупинити війну Путіна проти України

СКУ закликав міжнародну спільноту зупинити війну Путіна проти України

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) закликав міжнародну спільноту зупинити війну президента Росії Володимира Путіна проти України та запросив долучатися до своєї кампанії  – #СкажиПутіну_НІ #SayNOtoPutin.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

У Конґресі констатували, що сьогодні російський президент Путін діє нахабніше, ніж будь-коли раніше та продемонстрував свої наміри подальшого вторгнення і дестабілізації України… Народи України, Білорусі, Казахстану, Грузії, Молдови, Польщі, Естонії, Латвії, Литви та інші постали перед серйозними загрозами для своєї національної безпеки та суверенітету.

«Методи Путіна добре відомі, задобрення тільки заохотить його. Його імперські амбіції не обмежуються сусідніми з Росією державами, адже він продовжує дестабілізувати демократії в усьому світі», – зазначив президент СКУ Павло Ґрод.

Зауважується, що тактика Кремля для відбудови  імперії включає:

  • Захоплення влади російськими військами, або їхніми найманцями, як це нещодавно спостерігалось в Україні, Грузії та Молдові.
  • Підтримку кривавих  режимів, таких, як режим президента Білорусі Лукашенка.
  • Використання енергії як зброї для підкупу та примусу, зокрема, за допомогою газопроводу “Північний потік 2”

У СКУ закликали не укладати більше жодних угод з Путіним. Росія повинна дотримуватись міжнародних законів і угод, які вона підписала, або постати перед  серйозними наслідками за їх порушення. Міжнародна спільнота вимагає рішучих дій, щоб зупинити численні порушення Кремля.

«Євроатлантична спільнота має припинити свою стратегію задобрення. Ми закликаємо Сполучені Штати Америки та міжнародну спільноту розпочати введення каральних санкцій та надати потужну військову і безпекову підтримку Україні – негайно», – йдеться в заяві.

СКУ запрошує долучатися до своєї кампанії  – #СкажиПутіну_НІ #SayNOtoPutin. А також закликає міжнародну спільноту:

  • Вимагати від Путіна негайно вивести російські війська з України та від її кордонів
  • Зупинити запуск «Північного потоку-2»
  • Надати План дій щодо членства в НАТО та членства України в ЄС
  • Надати військову та технічну допомогу Україні

22 січня 2022 року Світовий конґрес українців закликає до всесвітньої акції «Зупиніть Путіна ЗАРАЗ!». Акція буде приурочена до Дня Соборності України, коли ми вшановуємо  річницю об’єднання українських земель у 1919 році.

До акції можна долучитися наступним чином:

У СКУ закликали діяти негайно.

Нагадаємо, у листопаді 2021 року Світовий конґрес українців закликав міжнародну спільноту та лідерів провідних держав зайняти чітку й однозначну позицію з вимогою до Російської Федерації негайно припинити ворожі дії проти України та всієї Європи. 

Раніше СКУ закликав міжнародну спільноту до єдності перед обличчям зростаючої російської агресії проти України та всієї Європи – вжити рішучих кроків, щоб стримати подальші спроби Кремля дестабілізувати Європу, зруйнувати основи ЄС і підірвати трансатлантичне партнерство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-