СКУ закликав підтримати Україну в День молитви за мир

СКУ закликав підтримати Україну в День молитви за мир

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) у відповідь на заклик Папи Франциска молитися за мир в Україні запросив українців і друзів України підтримати День молитви за мир 26 січня по всьому світі, незалежно від конфесії та віросповідання.   

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Зауважується, що Конґрес послідовно наголошує у зверненнях до світових лідерів, – російська агресія є не лише серйозною загрозою для суверенітету України, але може спричинити масштабну і криваву війну в регіоні, не бачену з часів Другої світової.  

«В День молитви за мир українці та всі небайдужі будуть збиратися у  храмах та святих місцях, на молитву родинами й онлайн.  Вже відомо, що у Фатімі, Португалія, частина Вервиці до Фатімської Божої Матері буде зачитана українською мовою», – повідомили в СКУ.

Читайте також: Українські єпископи у США виступили зі зверненням щодо загрози наступу РФ

 Долучитися до молитви в Фатімі онлайн можна за посиланням о 23:30 за київським часом.

Фатіма є особливим місцем для вірян, адже саме там сто років тому Матір Божа дала пророцтво – молитися за навернення Росії. 

Також з України Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав запросив усіх вірних УГКЦ долучатися до молитовного чування 26 січня. З 9:00 до 21:00 за Києвом, кожен зможе долучитися до цілодобової молитви на ресурсах «Живого телебачення». 

Нагадаємо, Папа Римський Франциск у контексті ситуації навколо України закликав усіх людей доброї волі молитися за те, щоб кожна політична дія служила загальнолюдському братерству, і запропонував, щоб середа, 26 січня 2022 року, була Днем молитви за мир.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-