У Києві провели круглий стіл щодо захисту українців у Росії

У Києві провели круглий стіл щодо захисту українців у Росії

Укрінформ
У Києві пройшов круглий стіл з питань захисту української меншини у Російській Федерації, у якому взяли участь представники органів державної влади України, українських наукових інституцій та експертного середовища.

Як передає Укрінформ, про це повідомив сайт Світового конґресу українців (СКУ)

Ініціаторами заходу стали народний депутат, голова МФО “Українці у Світі”, Святослав Юраш, Світовий конґрес українців (СКУ) та Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою НУ “Львівська політехніка” (МІОК). 

“У ході дискусії учасники обговорили актуальне становище української громади у Росії, переслідування та порушення прав українців російською владою, системну репресивну політику путінського режиму, спрямовану на ліквідацію українських організацій у різноманітних регіонах РФ та насильницьку асиміляцію українців”, – ідеться в повідомленні.  

Також учасники обговорили можливі шляхи й інструменти протидії агресивній політиці Кремля і необхідність об’єднання зусиль задля системної підтримки Україною етнічних українців Росії та послідовного відстоювання їх прав на міжнародній арені. 

У СКУ додали, що Конґрес продовжує адвокаційну працю як на міжнародному рівні, так і в Україні, щоб донести світові правду про нищення російською владою української громади у Російській Федерації. 

Нагадаємо, у листопаді позов Світового конґресу українців зі скаргами на порушення Росією Конвенції про захист прав людини й основоположних свобод був прийнятий до розгляду Секретаріатом Європейського суду з прав людини (ЄСПЛ).

Як повідомляв Укрінформ, СКУ спрямував офіційне звернення на ім'я Верховного комісара ООН з прав людини Мішель Бачелет у зв’язку з порушеннями прав людини етнічних українців у РФ.

Також СКУ рішуче засудив рішення російського суду про ліквідацію Далекосхідного українського духовного культурно-просвітницького центру «Просвіта» у Владивостоці як черговий прояв системної політики утисків української громади РФ з метою знищення українського громадського життя на її терені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-