Постпред України при Відділенні ООН у Женеві наголосила на переслідуванні в РФ представників СКУ

Постпред України при Відділенні ООН у Женеві наголосила на переслідуванні в РФ представників СКУ

Укрінформ
Постійна представниця України в Офісі ООН в Женеві Євгенія Філіпенко під час обговорення з Верховним комісаром ООН з прав людини чергової хвилі порушень прав людини в Російській Федерації наголосила на переслідуванні у РФ представників Світового конґресу українців.

Як передає Укрінформ, про це повідомило Постійне представництво України в Женеві.

Зауважується, що інтерактивний діалог з Верховним комісаром ООН з прав людини Мішель Бачелет у рамках представлення нею доповіді щодо становища у галузі прав людини у світі відбувся 14 вересня, у ході 48-ї сесії Ради ООН з прав людини.

Під час розмови Філіпенко привернула увагу до чергових грубих порушень Росією прав та основних свобод людини як на тимчасово окупованих територіях України, так і всередині самої РФ.

Зокрема, вона наголосила, що «переслідування в РФ представників Світового конґресу українців є яскравим прикладом цих негативних практик».

Своєю чергою СКУ щиро подякував Постійному представництву України в Женеві за увагу до переслідувань і залякувань державою-агресором українців у Росії та на окупованих нею українських територіях.

Нагадаємо, Світовий конґрес українців 13 липня був вимушений ухвалити рішення призупинити членство усіх своїх складових організацій, а також провідників СКУ у Російській Федерації, щоб захистити українську національну меншину у Росії від репресій Кремля. 

У серпні президент СКУ Павло Ґрод заявив, що Світовий конґрес українців подав позов до Європейського суду з прав людини, після того, як в Росії була відхилена апеляція Конгресу щодо визнання СКУ «небажаною організацією».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-