Кулеба та президент СКУ обговорили зміцнення взаємодії держави та закордонного українства

Кулеба та президент СКУ обговорили зміцнення взаємодії держави та закордонного українства

Фото
Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба та президент Світового конгресу українців (СКУ) Павло Ґрод під час зустрічі обговорили зміцнення взаємодії держави та закордонного українства.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє МЗС України.

“Закордонні українці і Україна - важлива спільнота людей, об'єднаних не лише минулим, а й майбутнім. Ми прагнемо вивести взаємодію держави і українців за кордоном на якісно новий рівень, щоб примножувати їхні зв'язки із історичною батьківщиною. Для цього МЗС нині розробляє нову стратегію, представлення якої відбудеться ближчим часом”, - зазначив Кулеба.

Міністр подякував Світовому конгресу українців за відстоювання інтересів України на міжнародній арені. Він також наголосив на важливості продовження системної роботи закордонного українства із просування євроінтеграційних прагнень нашої держави, протидії агресії Російської Федерації, захисту прав людини на тимчасово окупованих територіях сходу України та Криму, створення нових можливостей для розвитку економіки.

Окремою темою зустрічі стало залучення Світового конгресу українців до втілення завдань Кримської платформи і підтримки зусиль із деокупації Кримського півострова.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня в Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи - нового консультативного та координаційного формату, ініційованого Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на тимчасову окупацію Криму, посилення міжнародного тиску на Росію та досягнення головної мети – деокупації Криму й повернення його Україні. У саміті, зокрема, взяв участь СКУ.

Учасники платформи у спільній декларації за результатами саміту підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини та свободи судноплавства в регіоні й закликали Російську Федерацію до конструктивної участі в діяльності платформи.

Нагадаємо, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков під час зустрічі з керівництвом Світового конґресу українців обговорив, зокрема, питання залучення інвестицій в Україну та спільну роботу в межах Кримської платформи.

Фото: МЗС України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-