СКУ приєднався до декларації Кримської платформи

СКУ приєднався до декларації Кримської платформи

Укрінформ
Світовий конґрес українців (СКУ) 23 серпня долучився до 44 держав, що взяли участь в інавгураційному саміті Кримської платформи у Києві. 

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті СКУ.

Зауважується, що спільна декларація учасників міжнародної Кримської платформи проголошує Російську Федерацію державою-окупантом, засуджує незаконні та агресивні дії Росії у Криму, підтверджує готовність учасників дотримуватись політики невизнання анексії півострову та міста Севастополя, як і невизнання будь-яких спроб Росії узаконити їх тимчасову окупацію.  

Підписанти також зобов’язалися розглянути запровадження додаткових санкцій відносно РФ у разі подальшої агресії та посилити безпеку і стабільність у Чорноморському регіоні. 

«СКУ продовжує свою глобальну адвокаційну кампанію та закликає міжнародну спільноту посилити тиск на Російську Федерацію, щоб відновити територіальну цілісність України у її міжнародно визнаних кордонах, покласти край серйозним порушенням прав людини у Криму, на окупованому Донбасі та всередині Росії, а також вимагає звільнення українських політв’язнів», – ідеться в повідомленні.  

Світовий конґрес ураїнців висловив свою підтримку ініціативі Кримської платформи та підписаній Декларації. 

«Ми вітаємо Уряд України з цією важливою ініціативою та долученням СКУ у якості партнера та учасника Кримської платформи. Ми раді, що євроатлантична спільнота лишається відданою політиці невизнання анексії Росією українського Криму. СКУ продовжить заохочувати міжнародну спільноту підтримувати Кримську платформу», – заявив Президент СКУ Павло Ґрод. 

Нагадаємо, Світовий конґрес українців у Міжнародний день корінних народів закликав світ звернути увагу на кричущі порушення прав людини в окупованому Росією Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-