Українська діаспора та посольство вшанували пам'ять жертв катастрофи МН-17 у столиці Австралії

Українська діаспора та посольство вшанували пам'ять жертв катастрофи МН-17 у столиці Австралії

Фото
Укрінформ
Посольство України в Австралії за участю місцевої української діаспори, а також представників австралійського уряду, дипломатичних місій Королівства Нідерландів, Королівства Бельгії та Малайзії в Австралії провело в Канберрі церемонію вшанування пам'яті жертв катастрофи МН-17.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні Посольства у Фейсбуці.

«У ході заходу, який відбувся біля пам’ятного знаку жертвам цієї катастрофи поблизу Федерального парламенту Австралії, з промовами виступили посол України в Австралії Микола Кулініч, заступник міністра закордонних справ і торгівлі Австралії з питань Європи та Латинської Америки Стівен Бараклаф, а також заступник керівника посольства Нідерландів в Австралії Ерік де Фехтер», – повідомили у дипустанові.

Зауважується, що під час свого виступу посол Микола Кулініч підкреслив налаштованість уряду України та надалі надавати максимального сприяння проведенню міжнародного розслідування цієї катастрофи, а також важливість притягнення до відповідальності всіх винних у цьому злочині осіб з метою запобігання таких трагедій в майбутньому. Він також висловив глибокі співчуття родинам жертв цієї трагічної події, серед яких 38 громадян Австралії.

У посольстві додали, що церемонія завершилася покладанням учасниками цього заходу квітів та вінків до пам’ятного знаку жертвам катастрофи МН-17.

Нагадаємо, в австралійському місті Мельбурн на кафедрі святих верховних апостолів Петрa і Пaвлa відбулася панахида за жертвами катастрофи літака Малайзійськиx авіаліній рейсу МН17, збитого російським зенітним ракетним комплексом «Бук» 17 липня 2014 року.

Як повідомляв Укрінформ, пасажирський Boeing-777 Малайзійських авіаліній, що виконував рейс МН17 з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий над окупованою частиною Донеччини 17 липня 2014 року. На борту лайнера перебували 283 пасажири та 15 членів екіпажу, всі вони загинули.

Міжнародна слідча група дійшла висновку, що літак рейсу MH17 був збитий зенітно-ракетним комплексом "Бук", який належить 53-й зенітно-ракетній бригаді протиповітряної оборони російських збройних сил, дислокованій у Курську.

19 червня 2019 року Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох чоловіків, яких вважають причетними до транспортування та бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони "ДНР" Ігор Гіркін (Стрєлков), генерал, а на час збиття літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "РУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецпризначенець ГРУ Олег Пулатов (усі — громадяни РФ), громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

У березні цього року Окружний суд Гааги розпочав розгляд справи про катастрофу літака рейсу МН17 у небі над окупованою частиною Донецької області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-