Посольство України в Латвії висловило протест щодо антиукраїнської діяльності ОУТЛ

Посольство України в Латвії висловило протест щодо антиукраїнської діяльності ОУТЛ

Укрінформ
Посольство України висловило рішучий протест з приводу антиукраїнської діяльності так званого «Об’єднання Українських Товариств Латвії» (ОУТЛ) під керівництвом Ірини Дукуле, яке продовжує просувати в Латвії наративів країни агресора – Росії.

Як передає Укрінформ, про це Посольство повідомило у Фейсбуці.

«Зокрема, у соціальних мережах псевдо українським товариством «Ятрань» м.Вангажі (входить до ОУТЛ) розміщено серію публікацій, у яких українська Автономна Республіка Крим позначена як територія, що належить Росії», – йдеться в повідомленні.

У дипустанові назвали діяльність ОУТЛ ганебною та нагадали, що І. Дукуле була позбавлена статусу закордонного українця рішенням Національної комісії України. ОУТЛ не визнається ні в Україні, ні на міжнародному рівні – Світовим конґресом українців.

«Відповідно, ця структура не представляє інтереси українців, а фактично, є провідником пропаганди Кремля в Латвії», – наголосили в посольстві.

Як повідомляв Укрінформ, Рада директорів Світового конґресу українців 13 березня виключила зі своїх лав ОУТЛ, оскільки діяльність цієї організації демонструє антиукраїнську позицію, що суперечить основним засадам діяльності та цінностям СКУ.

Крім того, координаційна рада представників українських діаспорських латвійських організацій при Посольстві України в Латвії направила відкритого листа на адресу Міністра юстиції Яніса Борданса та Міністра культури ЛР Науріса Пунтуліса щодо проросійської «Організації українських товариств Латвії».

Міністерство закордонних справ України підтримало Посольство України та патріотичні діаспорські організації українців Латвії у протидії проросійському й антиукраїнському «Об'єднанню українських товариств Латвії».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-