У Польщі відбувся український концерт «Від Яна до Івана»

У Польщі відбувся український концерт «Від Яна до Івана»

Фото
Укрінформ
У місті Бельсько-Бяла на півдні Польщі відбувся великий український концерт «Від Яна до Івана».

У коментарі кореспондентові Укрінформу організатор і ведуча дійства, відома українська активістка у Польщі Уляна Воробець розповіла, що головною метою концерту є «презентація української культури та традицій».

«Це були дві з половиною години драйвового концерту, який не залишив байдужим навіть найвимогливішого учасника свята. Його головною метою є презентація української культури та традицій», – наголосила організаторка концерту.

За її словами, український фестиваль «Від Яна до Івана» в місті Бельсько-Бяла вже став традиційним, оскільки проводиться п’ятий рік поспіль. Міська влада ставиться до нього прихильно і вже навіть вписала його у перелік видовищ, на які варто звернути увагу містянам і туристам влітку.

Як повідомила Воробець, цьогорічний концерт, як і у всі попередні роки, робився на волонтерських засадах. Ніхто з учасників і виступаючих на фестивалі не отримував за виступ кошти.

«У цьому році артисти самі просилися приїхати поспівати наживо, адже всі вже засумували за глядачем, за атмосферою концерту», – наголосила організаторка «Від Яна до Івана».

Вона додала, що артисти приїхали на концерт з усієї Польщі, також були гості з України.

Воробець зазначила, що цьогоріч до міста приїхали артисти з Варшави, Катовиць, Кракова та інших польських міст, а також зі Львова. Головним гостем були фіналісти українського «Голосу країни» та польського конкурсу «Польща має талант» квартет Leon Voci зі Львова. Крім того, виступали колективи «Лела», «Зелене небо», «Мальва» та багато інших.

За її словами, ажіотаж був настільки значним, що деякі виконавці вже задекларували бажання приїхати на концерт наступного року.

Крім концерту у рамках заходу відбулися майстер-класи з плетіння вінків та ляльок-мотанок.

Як повідомила Воробець, концерт відбувся за благодійної підтримки небайдужих осіб. Концерт підтримала також місцева влада, зокрема місцевий центр культури, громадські діячі, у першу чергу колишній депутат Європарламенту Гражина Станішевська.

Крім 150-ти безпосередніх учасників та гостей концерту, що дозволяють коронавірусні обмеження в Польщі, за видовищем на центральній площі міста спостерігали ще кількасот осіб.

Воробець висловила сподівання, що в наступному році місто та спонсори активніше, зокрема у фінансовому аспекті, підтримають фестиваль «Від Яна до Івана».

Нагадаємо, у Кракові до 150-річчя з дня народження українського майстра експресіоністичної новели, громадського діяча та політика Василя Стефаника відновили частину фасаду будинку на вул. Аріанській 1, де жив письменник.

Фото: Олександр Варивода

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-