У Казахстані встановили новий пам'ятний знак депортованим українцям

У Казахстані встановили новий пам'ятний знак депортованим українцям

Фото
Укрінформ
У Казахстані 23 червня задля вшанування пам’яті депортованих українців на меморіальному кладовищі селища Спаськ Карагандинської області встановили й освятили новий пам’ятний знак «Синам і дочкам України, замученим у важкій неволі».

Як передає Укрінформ, про це повідомило Посольство України в Республіці Казахстан.

Захід відбувся за організації Карагандинського товариства української мови ім.Т.Г.Шевченка  «Рідне слово» та за підтримки Посольства України в Казахстані. 

До події долучилися нащадки українців репресованих в Карагандинських таборах. Іван Карпинський – живий свідок тих страшних подій. Пам'ятник освятив Апостольський адміністратор для католиків візантійського обряду в Казахстані й Центральній Азії, громадянин України отець Василь Говера. 

«Поклавши квіти до нововстановленого пам'ятника Посол України Петро Врублевський наголосив, що політичні репресії з боку Росії не зупинилися із закінченням сталінського режиму. Сьогодні десятки політичних в'язнів відбувають покарання в російських в'язницях за відстоювання своєї національної ідентичності. Дипломат подякував присутнім за внесок у збереження пам'яті про українців, яким довелося пройти пекло сталінського терору», – розповіли в дипустанові.

Нагадаємо, у Музейно-меморіальному комплексі жертв політичних репресій і тоталітаризму «АЛЖИР» у Республіці Казахстан відбувся запуск україномовного аудіогіда.

Фото: Посольство України в Республіці Казахстан

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-