Українська громада Польщі закликала Дуду сприяти зближенню України до НАТО

Українська громада Польщі закликала Дуду сприяти зближенню України до НАТО

Документ
Укрінформ
Об’єднання українців у Польщі (ОУП) закликало президента РП Анджея Дуду активно продовжувати зусилля Варшави щодо зближення України до НАТО.

Про це йдеться в заяві голови ОУП Мирослава Скірки на адресу президента Дуди, передає кореспондент Укрінформу.

Як зазначається, під час саміту НАТО у Бухаресті у 2008 році активним прихильником надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО був президент Лех Качинський. Він тоді застерігав від загрози з боку Росії для Грузії, України, країн Балтії, Польщі.

Читайте також: СКУ очолив глобальну кампанію на підтримку надання Україні плану дій щодо членства у НАТО

“Сьогодні ми закликаємо Польщу продовжувати цю політику, спрямовуючи зусилля на підтвердження принципу відкритих дверей Альянсу та надання Україні ПДЧ і здійснювати активні дипломатичні зусилля з метою переконання інших членів НАТО прийняти це рішення”,- йдеться у зверненні ОУП.

Читайте також: Українці Угорщини закликали Орбана підтримати Україну перед самітом НАТО

У документі звертається увага, що в червні цього року відбудеться саміт НАТО, метою якого буде зміцнення Альянсу і краща підготовка до протидії нинішнім і майбутнім викликам.

“Одним з таких викликів, звичайно, є агресивна політика Російської Федерації”, - наголошують в ОУП.

Українці Польщі підкреслюють, що Росія вже багато років веде агресивні дії проти України, Грузії, Молдови, демонстративно порушує міжнародне право, а також загрожує міжнародному ладу в Європі завдяки своїм дезінформаційним і дестабілізаційним діям в багатьох країнах ЄС та НАТО.

Читайте також: Діаспора закликала уряд Північної Македонії посприяти вступу України в НАТО

Як наголошується у документі, відповіддю на це має бути зміцнення присутності НАТО у Східній Європі, зокрема в регіоні Чорного моря відповідно до декларації “Бухарестської дев’ятки” у травні цього року.

Як повідомлялося, 14 червня в Брюсселі відбудеться саміт НАТО, головною темою якого є зміцнення трансатлантичних зв’язків та розгляд концепції розвитку Альянсу «НАТО-2030». За заявами офіційних осіб, Україна пов’язувала із цим самітом НАТО сподівання на отримання Плану дій щодо членства, на виконання зобов’язань Бухарестського саміту НАТО 2008 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-