Прем’єр Альберти подякував українцям за внесок у становлення Канади

Прем’єр Альберти подякував українцям за внесок у становлення Канади

Відео
Укрінформ
Українські іммігранти зробили великий внесок у становлення Канади як успішної держави.

Про це йдеться у відеозверненні прем’єр-міністра канадської провінції Альберта Джейсона Кенні, розміщеному на його сторінці у Facebook.

“Канада та Альберта зокрема завжди були землею та символами надії й свободи для людей, які тікали від радянської диктатури в Україні, шукаючи можливостей у Новому світі. Ми повинні подякувати предками 300 тис. альбертійців українського походження, які так багато зробили для нашого успіху”, - сказав Кенні.

Прем’єр-міністр провінції Альберта нагадав, що Канада була другою країною світу, що визнала незалежність України у 1991 році. “Її звільнення від десятиліть комуністичної тиранії - тиранії, відповідальної за найстрашніші злочини проти людяності, у тому числі Голодомор-геноцид українського народу”, - зазначив Кенні.

Він наголосив, що Україна “досі бореться за збереження своєї незалежності та суверенітету проти російського де-факто вторгнення до Криму та частини Східної України”. “Саме тому на посаді міністра оборони Канади я був гордий відправити членів Збройних сил Канади до України, аби допомогти у модернізації ЗСУ, давши їм змогу краще захищатися від іноземного вторгнення”, - підсумував він.

Українське походження має близько 10% жителів Альберти.

Як повідомлялося, у рамках операції UNIFIER близько 200 канадських військовослужбовців із 2015 року проводять заняття із українськими військовими та представниками силових відомств. За чотири роки через канадське навчання пройшли більше 10 тис. українських воїнів. Операція була розпочата за прем’єрства попереднього глави уряду Канади Стівена Гарпера, але продовжена і розширена Джастіном Трюдо.

Фото: nationalpost.com

Відео: Jason Kenney

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-